Çocukların yüzde 24’ü yaşlarına uygun olmayan oyun oynuyor

Çocukların Yüzde 24’ü Yaşlarına Uygun Olmayan Oyun Oynuyor

Gençler arasında popüler bir zaman geçirme yöntemi olarak bilgisayar oyunları oynamak, Türkiye’deki çocukların yüzde 32’sinin haftada 1-3 kez birkaç saat bilgisayar oyunu oynadığını gösteren ankete göre günümüzde oldukça yaygın bir hale gelmiştir. Aynı ankete göre, Türkiye’deki çocukların yüzde 33’ü ise günde 1-2 saat oyun oynamaktadır.

Son dönemde yapılan bir araştırmaya göre, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesindeki ebeveynlerin yarısı (yüzde 47) çocuklarının yaşlarına uygun olmayan oyunlar oynadığına inanmaktadır. Türkiye’de bu oran yüzde 24’tür. Araştırma, erkek çocuklarının kızlardan daha fazla yaşlarına uygun olmayan oyunlar oynama eğiliminde olduğunu ortaya koymuştur. Ankete katılan çocukların yüzde 50’si ve yüzde 43’ü bilgisayarlarında oyun oynarken yaş kurallarını ihlal ettiklerini belirtmişlerdir.

Kaspersky META Tüketici Kanalı Başkanı Seifallah Jedidi, ebeveynlerin genellikle çocuklarının bilgisayar oyunlarına harcadıkları zaman konusunda endişeli olduklarını belirtmiştir. Jedidi, ebeveynlere, çocukların dengeli bir yaşam sürdürmeleri için gereken unsurlara dikkat etmelerini ve video oyun endüstrisindeki gelişmeleri takip ederek çocuklarının oyun tercihlerini anlamalarını önermektedir. Ayrıca, ebeveynlerin çocuklarının oyun oynarken işaretlenen yaş sınırlarına uymalarını sağlamaları gerektiğini vurgulamaktadır. Jedidi, günümüzde eğitici içeriklere sahip birçok oyunun bulunduğunu da hatırlatarak, çocuklara sadece oyun oynamayı yasaklamamalarını, ancak bir denge bulmalarını önermektedir.

Kaspersky, çocukların çevrimiçi ortamda güvende olmalarını sağlamak için ebeveynlere şu önerilerde bulunmaktadır:

  • Çocuklarınızın oynadığı oyunlara ilgi gösterin ve bu oyunları deneyerek çocuğunuzun ilgi alanlarını daha iyi anlayın. Bu, aile içinde güven oluşturmanıza yardımcı olabilir.
  • Çocuğunuzun fazla oyun oynadığını fark ederseniz, nedenlerini araştırın ve alternatif aktiviteler sunmaya çalışın. Çocuğunuzun ilgi alanlarını keşfedin ve farklı hobilerle ilgilenmelerine destek olun.
  • Çocuklarınızın çevrimiçi ortamda karşılaşabileceği tehlikeler hakkında bilgi sahibi olun ve onlara bu konuda rehberlik edin. Siber tehditlere karşı nasıl korunabileceklerini ve dolandırıcılık girişimlerini nasıl fark edebileceklerini öğretin.
  • Çocuğunuzun cihazında Kaspersky Safe Kids gibi bir ebeveyn kontrol programını kullanarak onların çevrimiçi deneyimlerini yönetin. Bu program, cihaz üzerine yüklenen uygulamaları denetlemenize ve kullanım saatlerini belirlemenize olanak tanır.

Related Posts

Antarktika’dan gizemli sinyaller: Buzun altından gelen radyo sinyallerinde şaşırtıcı bir keşif

Buzulların kalbinden gelen açıklanamaz radyo sinyalleri, evrenin bilinmeyen sırlarına ışık tutabilir mi?

Hayat kurtaran bilim! Yapay organların yükselişi

Biyoteknoloji, sağlık alanında devrim niteliğinde yenilikler sunmaya devam ediyor. Yapay organ ve doku üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, Türk bilim insanları ve uluslararası uzmanların öncülük ettiği çalışmalar …

Netflix, Fransa’da canlı TV kanallarını da gösterecek

Dünya çapında popüler dijital platform Netflix, Fransa’da bir medya zinciriyle anlaşma yaparak canlı TV kanallarını da göstermeye başlayacak.

Apple’ın yeni ürünleri iOS 26 betasında ortaya çıktı

Apple’ın henüz tanıtmadığı ancak iOS 26 betasında ortaya çıkan ürünler, daha önce çıkacağı söylenen cihazlarla eşleşiyor.

Google Wallet, PayPal desteğini sonlandırıyor

Google tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Google Wallet kullanıcıları artık PayPal hesaplarıyla ödeme yapamayacak. Android Authority tarafından fark edilen yardım merkezi sayfasında, Google PayPal bağlantısını 11 Nisan 2025’ten itibaren kabul …

Türkiye Avrupa’da en fazla bilişim mezunu veren 3.ülke oldu

Stanford Üniversitesi’nin “2024 Yapay Zeka İndeksi Raporu”nda Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında bilişim, bilgisayar bilimi, bilgisayar mühendisliği ve bilgi teknolojisi alanlarında lisans düzeyinde en yüksek mezun sayısına sahip 3’üncü ülke oldu.Lisans düzeyinde en yüksek mezun sayısına sahip ülkeler sıralamasında Türkiye, Birleşik Krallık ve Almanya’yı takip ediyor.