Yarıyılda çocuklar tasarımın yaratıcı dünyasına adım atacak

Arkki Türkiye ile Çocuklar Yaratıcılıklarını Geliştiriyor

İSTANBUL (İGFA) – Çocukların ve gençlerin, mimarlık ve tasarım yoluyla genel inovasyon becerilerini geliştirdikleri bir yaratıcı eğitim okulu olan Arkki Türkiye, dördüncü yılında faaliyetlerine devam ediyor. 4-19 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere yönelik eğitimler düzenleyen Arkki Türkiye, okulların yarıyıltatiline özel olarak bir dizi atölye programını hayata geçiriyor. Kuzguncuk İskelesi, İş Mekan ve Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşecek atölyelerde, alanında uzman eğitmenler geleceğin yaratıcı liderlerine ilham verecek. Atölyelerde çocuklar, inovasyon becerilerini keşfederek yaratıcı düşünceyle sorunları analiz etmeyi, sürdürülebilir çözümler geliştirmeyi ve tasarımın temel ilkelerini pratiğe dökmeyi deneyimleyecekler.

Veliler ve çocuklar tasarım sürecini birlikte deneyimleyecek

Arkki Türkiye, bu yıl ilk kez anne babaları da atölyelerine davet ederek, onlara, yaratıcı bir süreci çocuklarıyla birlikte deneyimleme fırsatı sunuyor. Velilerin çocuklarıyla katılabileceği bu atölyelerde, ortak projeler hayata geçirilecek ve aile içi iletişim keyifli anlarla pekiştirilecek.

Yarıyıl tatili boyunca çocukları Kuzguncuk İskele’de çok çeşitli atölyeler bekliyor: Işık ve rengin etkisiyle ürün tasarımına ve kentsel tasarıma odaklanan “Rengarenk Lambam” ve “Renkli Şehrim”; iki boyutlu çizgileri üç boyutlu arazi maketine çeviren “Bahçemin Haritası”; atık malzemelerin yenilikçi kullanımlarını bina ölçeğinde düşündüren “Dönüşen Evim”; kesit model kavramını heykelsi mimari üzerinden öğretmeyi amaçlayan “Minik Dostlarımdan Evler” ve mimariyi çizgi roman tekniğiyle buluşturan “Binamın Öyküsü”. İş Mekan’da “Benim Çadırım” başlıklı bir atölye düzenlenirken; keşif gezili atölyeler kapsamında, Atlı Köşk’ün yeniden açılması şerefine bu mekanda “Mobilya Tasarımı: Emirgan’ın Mobilyaları” ve “Moda Tasarımı: Desenlerden Şapkaya” konulu atölyelerde çocuklar eğitim görecek. Çocuklarda tasarım farkındalığı geliştirmeyi hedefleyen atölyeler, yarıyıl tatilinde eğitim ve oyunu bir arada sunacak.

Türkiye Tasarım Vakfı, Finlandiya kökenli Arkki eğitim programını 2021 yılından bu yana Türkiye’de başarıyla hayata geçiriyor. Mimarlık ve tasarım odaklı yaratıcı eğitimler sunan Arkki, çocukların ve gençlerin yaratıcılıklarını bu disiplinler aracılığıyla keşfetmelerine olanak tanıyor ve onların 21. yüzyılın gerektirdiği inovasyon becerilerini geliştirmelerine destek oluyor. Program, çocuklara ve gençlere yaşadıkları alanları ve çevrelerini tasarım odaklı bir bakış açısıyla değerlendirme, farklı açılardan algılama, deneyimleme ve çeşitli yöntemlerle ifade etme bilinci kazandırmayı amaçlıyor.

Related Posts

ONUR BELGESİ ALMA ŞARTLARI 2025 || Onur belgesi kaç puanla alınır, kimlere verilir? Onur belgesi ve takdir/teşekkür belgesi aynı anda alınır mı?

Onur belgesi alma koşulları, okullarda dönem sonu yaklaşırken öğrenci ve veliler tarafından merak ediliyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2. dönemi bitirirken başarı kriterlerini yerine getiren öğrencilere Takdir ve Teşekkür Belgesi ile Onur Belgesi de verilecek. Takdir Belgesi, not ortalaması 85,00 ve daha yukarı olan öğrencilere veriliyor. Yıl sonu dönem ortalaması 70 ila 84.99 arasında olanlar ise Teşekkür Belgesi almaya hak kazanacak. Bununla birlikte davranışlarıyla arkadaşlarına ve çevresine örnek teşkil eden öğrencilere de Onur Belgesi takdim edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül yönetmeliğinde Onur Belgesi alma şartları detaylarıyla açıklanmıştır. Peki Onur belgesi kaç puanla alınır, kimlere verilir? Onur belgesi ve takdir/teşekkür belgesi aynı anda alınır mı? İşte Onur Belgesi alma şartları…

Barış Manço’nun kardeşi İnci Manço İlbay vefat etti

Barış Manço’nun kardeşi İnci Manço İlbay vefat etti

YAZ GÜN DÖNÜMÜ 2025 || Gün dönümü ne zaman? En uzun gündüz hangi tarihte, ayın kaçında olacak?

Gün dönümü tarihi, Haziran ayıyla beraber merak konusu oldu. Yaz gündönümünde Güneş ışınları Yengeç Dönencesi’ne yılda bir defa dik gelir. Bu tarih kuzey yarımkürede yazın, güney yarımkürede kışın başlangıcı sayılır. Gündönümleri mevsimler arası geçişlerin de belirlenmesinde büyük öneme sahip olurken, yaz gündönümü de Güneş’in gökte en tepede olduğu zamanı temsil ediyor. Peki gün dönümü ne zaman? En uzun gündüz hangi tarihte, ayın kaçında olacak?

KYK bursu ne zaman kesilir, biter, yazın yatıyor mu? KYK bursu hangi ayda kesilir, temmuz ayında yatar mı?

Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin maddi destek kaynağı olan KYK bursu, belirli koşullarda kesilmekte ya da öğrenim süresince devam etmektedir. KYK bursu Temmuz’da yatar mı? sorusu da bu sebeple araştırılıyor. 2025 yılında mezun olacak öğrenciler için burs ödemelerinin ne zaman kesileceği merak ediliyor. Akademik başarı, kayıt durumu ve öğrenim süresi gibi faktörler, bursun devamlılığı için kritik önem taşıyor. Peki, KYK bursu ne zaman biter? KYK bursu temmuz ayında yatacak mı?

Tanıdık tatların şehri Atina’nın zamansız cazibesi

Tarihi, kültürü, enerjisi ve lezzetleriyle insanın ruhunu besleyen bir kent. Büyüleyici Atina Akropolü’nden modern sanat galerilerine, lüks otellerden yerel lezzet duraklarına kadar Atina her adımda insanı derinden etkileyen, sürükleyici bir hikâye anlatıyor.

MANİSA BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025: Manisa’da Kurban bayram namazı saat kaçta? Diyanet Manisa Kurban Bayramı namaz saati

Manisa bayram namazı saati, Diyanet tarafından açıklandı. Bayram namazı saati ile Kurban Bayramı’na giriş yapacak olan Manisa sakinleri, günün ilk ibadetini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Diyanet’in yayımladığı bilgiler ışığında, Manisa bayram namazı saati hususunda bilgi edinecek olan binlerce Müslüman, sabahın erken saatlerine alarmlarını kuracak. Peki, Manisa bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte, tüm iller ve Manisa bayram namazı saatleri bilgisi