Hürriyetçi Eğitim Sen’den öğretmene dayatılan işlere tepki: ‘Bu kadar yüke gerek var mı?’

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu eğitim emekçilerine dayatılarak yaptırılmak istenen işlere tepki gösterdi.

Öğretmenin asli görevinin yöneticilerin reklam çalışması için fotoğraf ve video çekmek olmadığını belirten Kuruoğlu, “Kaldı ki bir çocuğun izini veya izinsiz bir şekilde fotoğrafını veya videosunu çekmeye, bunu sosyal mecralarda yayınlamaya kimsenin hakkı yoktur. İl müdürlükleri, ilçe müdürlükleri, belediyeler, vakıflar ve derneklerin projeleri için uygulamalar yapmak, pano süslemek, evrak yetiştirmek de öğretmenin asli görevi değildir. Aklına esen herkesin MEB ile protokol yaparak düzenlediği yarışmalara başvuru yapmak, öğrenci hazırlamak, eser yollamak da öğretmenin asli vazifesi değildir.

Müdürler tarafından mesai saati gözetilmeden, özel hayata saygı gösterilmeksizin gece gündüz demeden WhatsApp gruplarına yollanan mesajları okumak, cevap vermek ve iş takibi yapmak da öğretmenin asli görevi değildir. Kişisel sosyal medya hesabından il ve ilçe yöneticilerinin belirlediği belli etiketlerle paylaşım yapmak, yöneticilerin paylaşımlarını beğenmek ve paylaşmak da öğretmenin asli görevi değildir. Aşı takibi, kilo takibi, diş taraması, göz taraması, işitme testi gibi Sağlık Bakanlığı’nın alanında olan takipleri yapmak da öğretmenin asli vazifesi değildir” diye konuştu.

‘BU KADAR YÜKE GEREK VAR MI?’

Öğretmenlerin, “Enerji verimliliği, Teknofest, Tübitak, eTwinning, Geleneksel Çocuk Oyunları, Dilimizin Zenginlikleri” gibi projelere zaten çok ciddi emek harcadıklarını anımsatan Kuruoğlu, “Okullarında rehberlik uygulamaları, sosyal kulüp faaliyetleri, toplum hizmeti çalışmaları, değerler eğitimi faaliyetleri, veli eğitimleri yapmıyorlar mı? Bu kadar karmaşaya, bu kadar yüke gerek var mı?” ifadelerini kullandı.

‘ÖĞRETMENLERE GÜVENMEYİ ÖĞRENMESİ GEREKİR’

Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Kuruoğlu, “Çocuklarımızın daha nitelikli bir eğitim alabilmesi için, öğretmenlerimizin görevlerini layıkıyla yerine getirebilmeleri adına üzerlerindeki angaryaya son vermeniz ve yalnızca derslerine odaklanmalarını sağlamamız gerekmektedir. Tabi bunun için Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğretmenlere güvenmeyi öğrenmesi gerekir” dedi.

Related Posts

Resmi Gazete kararları 29 Haziran 2025 – Pazar | Bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi alımı ilanı yayınlandı!

29 Haziran 2025 Resmi Gazete kararları yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32941 sayılı Resmi Gazete’de bugün, TED Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği yer aldı. Ayrıca, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı da Resmi Gazete’de yayınlandı. İlana göre profesör, doçent, doçent öğretim görevlisi kadrolarında akademik personel alımı yapılacak. Adaylar başvuru tarihi ve şartlarını, cdn.comu.edu.tr internet adresinden öğrenebilecekler. Peki, 29 Haziran Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? İşte, 32941 Sayılı 29 Haziran 2025 Tarihli Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler.

Son dakika sağanak yağış uyarısı | Meteoroloji hava durumu tahminlerini il il yayınladı! Yarın (28 Haziran) hava nasıl olacak, hafta sonu İstanbul’a yağmur yağacak mı? Pazar günü geliyor!

Hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. Sıcaklıklar İstanbul dahil yurt genelinde mevsim normallerinin üzerine çıkarken, son dakika sağanak uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre cumartesi günü Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Ordu ve Giresun’da sağanak yağış görülecek. Pazar günü ise İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde yağmur etkili olacak. Peki, yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu yağmur yağacak mı? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 28 Haziran hava durumu değerlendirmeleri.

Inditex indirim günleri ve saati 2025 | Zara, Bershka, Pull&Bear, Oysho, Massimo Dutti, Stradivarius indirimleri ne zaman? Inditex online ve mağaza indirimleri başladı mı? Tarih belli oldu!

İnditex’e ait olan Zara Bershka, Pull&Bear, Oysho, Massimo Dutti, Stradivarius indirim günleri için beklenen tarih geldi. İnditex grubu, 2025 yaz sezonu indirimleri için geri sayıma geçti. Alışveriş tutkunlarının merakla beklediği Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius gibi sevilen markalar, bu sene de online ve mağazalardan indirimli ürünleri tüketiciler ile buluşturacak. Her yıl yaz başında yüzde 70’e varan indirim günleri başlatan İnditex, bu sene de online indirimleri mobil uygulama üzerinden bir gün önce başlatacak, fiziksel mağazalarda ise indirimler ertesi gün raflara yansıyacak. Bazı markalar müşterilerine gönderdikleri bildirimler ile indirim günlerini duyurdu! Peki, Zara indirimleri ne zaman başlıyor 2025? Inditex online ve mağaza indirimleri başladı mı? İşte, Zara, Bershka, Pull&Bear, Oysho, Massimo Dutti, Stradivarius indirim tarihleri ve ayrıntılar.

ONUR BELGESİ ALMA ŞARTLARI 2025 || Onur belgesi kaç puanla alınır, kimlere verilir? Onur belgesi ve takdir/teşekkür belgesi aynı anda alınır mı?

Onur belgesi alma koşulları, okullarda dönem sonu yaklaşırken öğrenci ve veliler tarafından merak ediliyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2. dönemi bitirirken başarı kriterlerini yerine getiren öğrencilere Takdir ve Teşekkür Belgesi ile Onur Belgesi de verilecek. Takdir Belgesi, not ortalaması 85,00 ve daha yukarı olan öğrencilere veriliyor. Yıl sonu dönem ortalaması 70 ila 84.99 arasında olanlar ise Teşekkür Belgesi almaya hak kazanacak. Bununla birlikte davranışlarıyla arkadaşlarına ve çevresine örnek teşkil eden öğrencilere de Onur Belgesi takdim edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül yönetmeliğinde Onur Belgesi alma şartları detaylarıyla açıklanmıştır. Peki Onur belgesi kaç puanla alınır, kimlere verilir? Onur belgesi ve takdir/teşekkür belgesi aynı anda alınır mı? İşte Onur Belgesi alma şartları…

Barış Manço’nun kardeşi İnci Manço İlbay vefat etti

Barış Manço’nun kardeşi İnci Manço İlbay vefat etti

YAZ GÜN DÖNÜMÜ 2025 || Gün dönümü ne zaman? En uzun gündüz hangi tarihte, ayın kaçında olacak?

Gün dönümü tarihi, Haziran ayıyla beraber merak konusu oldu. Yaz gündönümünde Güneş ışınları Yengeç Dönencesi’ne yılda bir defa dik gelir. Bu tarih kuzey yarımkürede yazın, güney yarımkürede kışın başlangıcı sayılır. Gündönümleri mevsimler arası geçişlerin de belirlenmesinde büyük öneme sahip olurken, yaz gündönümü de Güneş’in gökte en tepede olduğu zamanı temsil ediyor. Peki gün dönümü ne zaman? En uzun gündüz hangi tarihte, ayın kaçında olacak?