Menzilciler birbirine girdi

Semerkand ve Serhendi Vakıfları Arasındaki Tartışma Büyüyor

Menzil lideri Abdülbaki Erol’un vefatının ardından oğlu Saki Erol, Serhendi Vakfı’nı kurarak kardeşi Mübarek Erol’un başında bulunduğu Semerkand Vakfı’ndan ayrıldığını duyurmuştu.

Semerkand ve Serhendi Vakıfları arasında, cemaatin mülklerinin kullanımı konusunda yaşanan anlaşmazlık büyük bir tartışmaya neden olmaktadır.

“İnşaat Alanlarında Yaşanan Sorunlar”

Kardeşler arasında mal paylaşımında yaşanan problemler, “ibadet alanları”ndaki inşaat faaliyetleriyle kavgaya dönüşmüştür.

Öğrenciler arasındaki çatışmayı önlemek için jandarma müdahale etmiştir. Serhendi Vakfı sözcüsü, olay yerinde yaptığı açıklamada, “Bu durum, cami avlusuna yapılan bir saygısızlıktır. Şiddetin çözüm olmadığına inanıyoruz. Devletin bu konuda adımlar atması gerekmektedir. Üstelik ellerinde o kadar arazi varken, neden burada inşaat yapma ihtiyacı hissettiler anlamak mümkün değil” şeklinde konuştu.

Related Posts

Konya, 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti Oldu!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin 2026 yılı boyunca Avrupa Bisiklet Başkenti unvanını kazandığını açıkladı. Bu unvan, Konya’nın bisiklet dostu kimliğini pekiştirecek projelerle desteklenecek.

ABD’nin West Virginia eyaleti, başkent Washington’a en az 300 Ulusal Muhafız gönderecek

ABD’nin West Virginia eyaleti, başkent Washington’a en az 300 Ulusal Muhafız gönderecek

Bartın’da 10 Şüpheli Tutuklandı

Bartın’da, kesinleşmiş hapis cezaları olan 10 şüpheli, İstanbul ve Sakarya’da yakalandı.

Gazze bizim direniş kalkanımız

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Gazze’nin ümmet için bir direniş kalkanı olduğunu belirterek “Büyük İsrail” projesini gayrimeşru ilan etti. Açıklamada İsrail’in politikaları “Soykırım ve etnik temizlik” olarak nitelendirildi.

Eşini yaralayıp kendisini vurmuştu: 3 gün sonra öldü

Ordu’da eşini tabanca ile vurarak yaradıktan sonra kendi başına ateş eden İlkay Mızrak, tedavi gördüğü hastanede 3 gün sonra hayatını kaybetti.

2 ve 3’üncü Ordu Komutanlıklarında devir teslim törenleri yapıldı

General ve amiral atamaları kapsamında düzenlenen devir teslim töreninde, 2’nci Ordu Komutanlığı görevini Korgeneral Zorlu Topaloğlu, 3’üncü Ordu Komutanlığı görevini Tümgeneral Tuncay Altuğ devraldı.