Yurt Dışı Üretici Fiyatları Mart’ta Arttı

TÜİK, Mart Ayında Yurt Dışı Üretici Fiyatlarını Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında yurt dışı üretici fiyatlarının yıllık 19,34, aylık yüzde 4,06 arttığını duyurdu.

TÜİK tarafından paylaşılan Mart 2025 dönemine ait yurt dışı üretici fiyat endeksi verilerine göre; yurt dışı üretici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 4,06, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 8,32, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,34 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 31,43 artış gösterdi.

Sanayinin madencilik ve taş ocakçılığı sektörlerindeki yıllık değişim oranları sırasıyla yüzde 21,70 ve imalatta yüzde 19,30 arttı. Ana sanayi gruplarındaki yıllık değişimler ise şu şekilde gerçekleşti: ara mallarında yüzde 18,41 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 22,03 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 20,82 artış, enerjide yüzde 5,08 artış, sermaye mallarında ise yüzde 23,24 artış yaşandı.

Sanayinin madencilik ve taş ocakçılığı sektörlerindeki aylık değişim oranları yüzde 4,24, imalatta yüzde 4,05 artış gösterdi. Ana sanayi gruplarındaki aylık değişimler ise şu şekilde gerçekleşti: ara mallarında yüzde 4,34 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 4,73 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 3,89 artış, enerjide yüzde 4,03 artış, sermaye mallarında ise yüzde 5,38 artış yaşandı.

Related Posts

Akaryakıt tabelalarında son durum: İşte benzin, motorin ve LPG fiyatları

Akaryakıt tabelalarında son durum: İşte benzin, motorin ve LPG fiyatları

Öyle bir zaman olur ki…

“Hayali cihan değer” dedikleri olay gerçekleşmek üzere mi?.. Hele de bizim kuşak için hayata geçmesi ne kadar zordu… 41 yıl olmuş… 1984 Eruh olaylarında PKK ilk kez bayrak çekmişti… Türkiye Cumhuriyeti devleti terörle bu boyutta ilk defa tanışmıştı… Silahlı Kuvvetler ’in 41 yıl içinde tüm yapısı değişti… Hem yatırımları hem AR-GE düzeni hem de stratejileri “Bir musibet bin nasihatten evladır” misali, kökten yenilendi… İHA ve SİHA ’lar bölgenin ve dünyada mücadele eden pek çok ulusun kaderine başka

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Avrupa borsaları ticaret anlaşmasının ardından rahat bir nefes aldı

Anlaşma, Trump’ın İngiliz ihracatına uyguladığı yüzde 10’luk gümrük vergilerini yürürlükte bırakıyor, her iki ülke için de tarım ürünlerine erişimi sınırlı ölçüde genişletiyor ve ABD’nin İngiliz otomobil ihracatına uyguladığı yasaklayıcı gümrük …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir