Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanından Yaz Dönemi Uyarısı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Ferunda Demir, yaz mevsiminde çocukların fazla enerjilerini dış mekanda harcadığını belirterek, “Çocuklar açık havada sürekli aktif olarak zaman geçiriyorlar. Ancak ani hareketler ve dikkatsiz oyunlar sonucunda istenmeyen kazalar meydana gelebiliyor. Bu kazalar zaman zaman kırıklarla sonuçlanabilir” dedi. Düşme ya da çarpma sonucunda kızarıklık, morluk, şişlik ve özellikle hareket kısıtlılığı gibi belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Demir, “Bu belirtiler varsa hemen bir uzmana başvurulmalı. Çünkü yaz aylarında parklarda özellikle el, bacak, ayak ve parmak kırıklarına sıkça rastlıyoruz” şeklinde konuştu.

Çocuklarda Sık Rastlanan ‘Yaş Ağaç Kırığı’ Türü

Uzm. Dr. Ferunda Demir, çocuklarda en yaygın kırık türlerinden birinin ‘yaş ağaç kırığı’ olduğunu belirterek, bu tip kırıkların genellikle destek tedavisi ile düzeldiğini söyledi. Dr. Demir, “Bu kırıklar genellikle kendi kendine iyileşme özelliğine sahiptir. Ancak yine de uzman kontrolü ve uygun destek gereklidir” ifadelerini kullandı. Kemik yapısı, genel sağlık durumu ve beslenmenin kırıkların iyileşme sürecinde önemli olduğunu belirten Demir, “Çocuğun vücuttaki kalsiyum depoları dolu ve D vitamini seviyesi yeterliyse kırık iyileşmesi çok daha hızlı ve sağlıklı olacaktır” şeklinde açıkladı.

Fiziksel Aktivitelerin Yaş Grubuna Uygun Olması Önemli

Uzm. Dr. Demir, yaz tatilinde çocukların fiziksel aktivitelerle yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Spor faaliyetleri yaş gruplarına uygun, kontrollü ve güvenli ortamlarda gerçekleştirilmelidir. Aileler çocuklarını kontrolsüz alanlara değil, güvenli alanlara yönlendirmelidir” tavsiyesinde bulundu.

Süt ve Süt Ürünleri Beslenmede Önemli Bir Yere Sahip

Çocukların sağlıklı kemik gelişimi için beslenmeye de dikkat edilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Ferunda Demir, “Süt ve süt ürünleri çocukların günlük beslenme rutininde yer almalıdır. Gerekirse dönemsel olarak D vitamini takviyesi yapılmalıdır” dedi.

Related Posts

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Sağlık Bakanlığı: 3,7 milyon kişi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının 7’nci haftası sonunda 6,5 milyon kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, 3 milyon 792 bin 730 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktığını açıkladı.

Serinlemek için buzlusu değil, sıcağı makbul! Arapların taktiğiymiş, oh dedirtiyor

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında serinlemek hepimizin hayali. Birçoğumuz, buzdolabından yeni çıkmış buz gibi bir içeceği yudumlamanın ferahlığını düşünerek mutlu oluyoruz. Ancak bu ferahlık hissi sandığımız kadar masum olmayabilir. İşte detaylar.

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Tırnaklar kaç yıl yaşayacağımızı söylüyor! Şaşırtıcı iddia Harvardlı doktordan geldi

Bilim dünyasında yaşlanma üzerine yapılan araştırmalar, tırnak uzama hızının biyolojik yaşın önemli bir göstergesi olabileceğini ortaya koyuyor.