Trump: Panama Kanalı’nı geri alacağız

Beyaz Saray’da düzenlediği bir imza töreninde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Trump, Panama Kanalı ile ilgili yeni değerlendirmelerde bulundu.

Trump, ABD’nin Panama Kanalı’nı çok büyük masraflarla ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği büyük bir inşa projesi ile yaptığını ve sonra bir anlaşmayla Panama’ya verdiğini söyledi.

“GERİ ALACAĞIZ”

Panama’nın kanalı Çin’e adeta teslim ettiğini savunan Trump, “Biz kanalı Çin’e vermedik, Panama’ya verdik. Panama şimdi tüm Çince tabelaları söküyor. Bunun için çok çalışıyorlar ama tabelaların yaklaşık yüzde 70’i halen Çince. Bizim anlaşmamız böyle değildi. Bu yüzden geri alacağız. Zaten birçok şey yapmayı teklif ettiler, ancak geri almamızın uygun olacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun ilk yurt dışı ziyaretini bu sebeple Panama’ya yapacağını hatırlatan Trump, Rubio’nun bu ülkedeki yetkililerle bu konuları detaylı şekilde ele alacağını söyledi.

Related Posts

Sidney’de Filistin’e destek eylemi

Sidney’de Filistin’e destek eylemi

Efsane başkanın oğlu ölü bulundu

“Foça’nın efsane başkanı” olarak anılan Ahmet Nihat Dirim’in oğlu Kerem Dirim, sazlıkta ölü bulundu.

Ankara’da sağanak yağışlar sele neden oldu

Ankara’nın Beypazarı, Sincan, Haymana ilçelerinde etkili olan sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde aniden başlayan fırtına ve sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su taşkınları yaşandı, bazı yollar göle döndü.

Gebze’de bıçaklı kavga: Yaralayan ve yaralı olay yerinden kaçtı

Kocaeli’de iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada bir kişi yaralandı. Bıçaklı saldırgan ve yaralı kişi olay yerinden kaçtı.

Takı törenine pirzola sürprizi

Kahramanmaraş’ta damadın kebapçı ağabeyi, düğünde kardeşine altın yerine 5 adet pişmiş tavuk pirzola taktı.

Gazze’de son 24 saatte 83 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 60 bin 332’ye yükseldi. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte enkaz altından çıkarılanlarla birlikte 83 …