Taşınmaz satışı ve miras paylaşımında noter ücretleri yükseliyor

Adalet Bakanlığı Yeni Düzenlemeyle Noterlik Ücretlerini Artırıyor

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle noterlik işlemlerine ilişkin ücretlerde önemli bir artış yaşanacak. Tapu sahipleri ve miras paylaşımı yapacak kişileri yakından ilgilendiren bu değişiklikler, 2025 yılından itibaren yürürlüğe girecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan Noterlik Ücret Tarifesi’ne göre, birçok alanda %43,93’lük bir zam artışı gerçekleştirildi. Yeni tarifeler, taşınmaz satışları, miras paylaşımı ve diğer noterlik işlemleri gibi birçok alana etki edecek.

2025 Yılı Noterlik Ücret Tarifesi’ne göre, noterler gerçekleştirdikleri işlemlerden aldıkları harçların %30’u kadar noter ücreti talep edecek. Taşınmaz satışlarında noter ücreti, satış bedelinin binde biri olarak belirlenirken, miras paylaşımı ve diğer noterlik işlemleri için de yeni ücret tarifeleri belirlendi.

Yeni Ücret Tarifeleri Detayları

  • Taşınmaz satışlarında noter ücreti, satış bedelinin binde biri olacak ve 500 TL ile 4.000 TL arasında değişiklik gösterecek.
  • Miras paylaşımı işlemlerinde vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemeleri için noterler 2.016,38 TL ücret talep edecek.
  • Diğer noterlik hizmetlerinde çeviri, karşılaştırma ve elektronik işlemler için de yeni ücretler belirlendi. Çeviri işlemleri için her sayfa için 505,81 TL ücret alınacak.
  • Elektronik ortamda yapılan işlemler için ayrıca veri tespiti ücretleri de güncellendi. 1 MB’a kadar olan işlemler için 27,27 TL, sonraki her 1 MB için ise 13,64 TL ek ücret uygulanacak.

Ayrıca, defter açılış onayları, tapu devirleri, miras tescil işlemleri için belirlenen sabit ücretler ve noterlerin daire dışı işlemleri için günlük yol ödeneği de yeniden düzenlendi. Bu değişikliklerle noterlik işlemlerinde önemli bir maliyet artışı bekleniyor.

Related Posts

101 Yaşındaki Hatice Kübra Nine Hayatını Kaybetti

Köşk ilçesindeki Hatice Kübra Tok, 101 yaşında vefat etti. İlgili yaşamı ve cenazesi konuşuluyor.

Siverek’te Ruhsatsız Silah Operasyonu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen operasyonda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

Antalya’da Polis Aracına Çarpan Ticari Araç Kazası

Antalya’da hafif ticari araç, göreve giden polislerin bulunduğu araca çarptı. Kaza kamerada.

Keban’da Halı Saha Turnuvası Heyecanı

Elazığ’ın Keban ilçesinde 12-14 yaş arası takımların katıldığı halı saha futbol turnuvası düzenlendi.

Düzce’de Silahlı Saldırı: Amca ve Kuzen Yaralı

Akçakoca’da tartışma sonrası S.E., amcası ve kuzenini vurup kaçtı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Bakan Yumaklı duyurdu: Barajlarda sorun yok

Sındırgı’daki 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, bölgedeki barajlarda sorun tespit edilmediğini duyurdu.