Stadyumlarda yeni dönem: Protokol dahil hiç kimseye güvenlikte ‘ayrıcalık’ tanınmayacak

Türk Futbolunda Güvenlik Önlemleri Yükseliyor

Türk futbolunda huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla önemli adımlar atılıyor. Üç günlük Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’nda, tribün güvenliğinden taraftar kartı uygulamasına, müsabaka risk analizlerinden protokol düzenlemelerine kadar geniş bir yelpazede yeni tedbirler ele alınıyor.

Futbolseverler, 8 Ağustos’ta yeni sezon heyecanını yaşayacaklar. Süper Lig’deki ilk hafta maçları ise 8-11 Ağustos tarihleri arasında oynanacak. Yeni uygulamalar sezon başlangıcıyla eş zamanlı olarak tüm stadyumlarda devreye girecek. Hedef, taraftarların güvenli, huzurlu ve keyifli bir futbol atmosferi yaşamalarını sağlamak.

Futbolseverlerin Yoğun İlgi Gösterdiği Sezon

Geçen sezon, 19 milyondan fazla taraftarın stadyumları doldurduğu belirtiliyor. Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’nda yapılan değerlendirmelere göre, 2024-2025 sezonunda 98 binden fazla müsabaka düzenlenirken, bu müsabakalara katılım sağlayan taraftar sayısı 19 milyonu aştı. Spor güvenliği için sahada 1 milyondan fazla polis ve 325 bin özel güvenlik personeli görev aldı.

Ahlaki Değerlere Önem Verme

Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Riva Yerleşkesi’nde düzenlenen programda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yeni sezonda alınan önlemleri detaylarıyla paylaştı. Yerlikaya, fiziksel güvenliğin yanı sıra ahlaki güvenliğin de önemli olduğunu vurgulayarak, sporun dostluğu ve saygıyı öğreten bir platform olduğunu belirtti. Gençlere ise sporun sadece bir yarış olmadığını, aynı zamanda birlik ve saygıyı öğreten bir alan olduğunu hatırlattı.

Yeni Sezonda Güvenlik Önlemleri Artacak

Yerlikaya, protokol tribünlerindeki güvenlik önlemlerine dikkat çekerek, taraftar kart ve elektronik bilet uygulamalarının titizlikle denetleneceğini söyledi. Ayrıca, müsabakaların risk analizlerine göre özel güvenlik tedbirlerinin artacağını açıkladı. Kamera izleme merkezi sayesinde ulaşım güzergahları da dahil olmak üzere her alanda güvenliği sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Güvenlik önlemlerinde samimiyetle çalışacaklarını belirten Yerlikaya, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun hükümlerinin eksiksiz uygulanacağını vurgulayarak, Türk futbolunu olumsuz olaylardan uzak tutmanın önemine değindi.

Toplantılarda, federasyon temsilcileri, kulüp yöneticileri ve emniyet birimlerinin spor güvenliğine dair önerilerini paylaşacağı belirtilirken, ortak hedefin Türk futbolunun marka değerini yükseltmek ve barış içinde bir sezon geçirmek olduğu vurgulandı.

Related Posts

Mersin’de İş Yerlerine Cezalar

Mersin’de yapılan denetimlerde 13 iş yerine 2 milyon 175 bin lira ceza kesildi.

Yerli Elektrikli Lokomotif E5003 İlk Seferini Yaptı

AK Parti Milletvekili Hatipoğlu, E5000 serisinin bağımsızlık ve mühendislik sembolü olduğunu belirtti.

Görüntü Türkiye’den! Kuş cennetine giden araştırmacılar gördükleri karşısında şoke oldu

Hatay Samandağ’daki Milleyha Kuş Cenneti’nde yapılan gözlemlerde, ağaç dallarına yapıştırıcı sürülerek kuşların acı içinde öldürüldüğü ortaya çıktı. Uzmanlar, sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

Trump Harvard davasına bakan yargıcı ‘felaket’ şeklinde nitelendirdi

ABD Başkanı Donald Trump, Harvad Üniversitesinin milyarlarca dolarlık fonunun kesilmesine itirazı üzerine açılan davaya bakan yargıcın “tam bir felaket” olduğunu, kendi aleyhine karar çıkması halinde temyize gideceğini belirtti.

Antibiyotiklere dirençli bakteriler milyonlarca ölüme neden olabilir

Antibiyotiklere dirençli bakteriler, 2050 yılına kadar milyonlarca insanın ölümüne neden olabilir. 122 ülkede yapılan araştırma, gün geçtikçe artan antibiyotik dirençli bakterilerin zararlarını ortaya koydu.

Sokak protestoları haftalarca sürmüştü: Breonna Taylor davasında ilk hapis cezası

ABD’de bir federal mahkeme, Kentucky eyaletinde 2020’de evine düzenlenen baskında polis kurşunları ile ölen siyah Amerikalı Breonna Taylor olayında görev alan eski polisin 33 ay hapis cezası almasına hükmetti.