SGK’nın 81 ile gönderdiği genelge ortaya çıktı: Limitler değişti

SGK Genelgesiyle Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Resmi Gazete’de yayımladığı genelge ile Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ hakkında bilgi verdi.

Ekonomim’deki haberde yer alan bilgilere göre, SGK Başkanı Raci Kaya imzasıyla duyurulan genelgede, ‘borcu yoktur’ yazısının verilme şartları açıklandı.

Genelgeye göre, ‘borcu yoktur’ yazısının alınabilmesi için gereken eski ve yeni borç tutarları belirlendi.

Genelgede, prim borcu olan ve tecil veya taksitlendirme yapanlar ile belirtilen şartlara uyanların da ‘borcu yoktur’ yazısını alabileceği vurgulandı:

“İlgili kanunlar çerçevesinde tecil veya taksitlendirme yapılarak ödeme planı oluşturulan borçların ödenmesi koşuluyla, prim, sosyal güvenlik destek primi, işsizlik sigortası primi, kesenek, kurum karşılığı ve bunların türevleri ile ilgili borçlar için ‘borcu yoktur’ yazısı verilecektir.

(a) bendi kapsamındaki borçlar toplamı 5.000 TL’yi aşmayan sigorta primi, sosyal güvenlik destek primi, işsizlik sigortası primi ve bunların türevleri,

(b) bendi kapsamındaki ve 5510 sayılı Kanun’un 4. maddesinin (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlara ilişkin borçlar…”

Related Posts

Tüketiciyi yanıltan tanıtımlar için 141 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, bu yılın ilk 6 ayında, tanıtımlardaki aldatıcılık, bilgi eksikliğinin istismar edilmesi, ekonomik çıkarların etkilenmesi gibi kusurlar nedeniyle 141 milyon 123 bin 32 lira idari para cezası uyguladı.

Bakır fiyatları rekor kırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın bakır ithalatına yüzde 50 tarife getireceklerini bildirmesinin ardından bakırın libresi uluslararası piyasalarda 5,81 dolarla rekor kırdı.

Kripto para piyasasını karıştırdı: Gizemli yatırımcı 14 yıl sonra ilk kez işlem yaptı

Bitcoin’in ilk yıllarından beri hareketsiz kalan bir yatırımcıya ait cüzdanlardan 14 yıl sonra ilk kez işlem yapıldı. Yatırımcının kripto varlıklarının 18 bin dolardan 2.5 milyar dolara çıktığı belirtiliyor.

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde tarifeler değişti

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil yapılabilecek tutar 50 bin liradan 250 bin liraya yükseltildi.

AKP dönemi tarihe geçti! Rekor kırdı

CHP TBMM Grubu’nun ekonomi raporunda, kamu, Merkez Bankası ve özel sektörün dış borçlarının toplamından oluşan Türkiye’nin dış borç stoku verilerini ortaya koydu. Bu yılın ilk üç aylık döneminde 11.5 milyar dolar daha artan Türkiye’nin dış borç stoku …

Kanal bölgesinde jet ihale süreci

Açıklanan imar planlarına itiraz süreci devam ederken ‘oldubittiye getirme’ ihalelerine çıkıldı. Kanal İstanbul hazırlıklarının sürdüğünü söyleyen şehir plancıları “TOKİ kimseyi umursamadığını gösteriyor” dedi.