Serinlemek için buzlusu değil, sıcağı makbul! Arapların taktiğiymiş, oh dedirtiyor

Yaz Aylarında Serinlemek İçin Buzlu İçeceklerden Kaçının!

Yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla birlikte serinlemek için çoğumuzun tercihi buzlu içecekler olabiliyor. Ancak, aslında bu tercih vücudumuza beklenmedik zararlar verebilir. Sıcak bir yaz gününde buz gibi içeceklerin serinletici etkisi kısa süreli olabilir, ancak uzun vadede vücudu daha fazla ısıtabilir.

Buzlu İçeceklerin Zararları

Buzlu içeceklerin içilmesi sonrasında vücut, iç sıcaklığını dengelemek için metabolik faaliyetleri hızlandırır. Bu durum da vücut sıcaklığının artmasına ve daha fazla terlemeye yol açabilir. Ayrıca, aşırı soğuk içeceklerin tüketilmesi sinüs ağrılarına, baş dönmesine ve hatta boğaz tahrişine neden olabilir. Bazı durumlarda ise kalp ritim bozukluklarına bile sebep olabilir.

Sıcak Çayı Tercih Edin

Spor yaparken veya güneş altında vakit geçirirken buzlu içecekler yerine sıcak çay içmek tercih edilebilir. Çünkü sıcak bir içecek, vücudun termoregülasyon mekanizmasını harekete geçirir ve terlemeyi sağlayarak doğal bir soğutma mekanizması başlatır. Yeşil çay, nane çayı veya bitki çayları gibi içecekler ferahlatıcı ve sağlıklı bir alternatif olabilir.

Su Tüketimini İhmal Etmeyin

Sıcak havalarda su tüketimi oldukça önemlidir. Günlük olarak en az 2-3 litre su içmek vücudunuzun ihtiyacını karşılar. Bunun yanında, suyun yanı sıra bitki çayları, meyve suları veya elektrolit içeren içecekler de tercih edilebilir. Ancak, şekerli ve gazlı içeceklerden kaçınmak daha faydalı olacaktır.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı: Organ bağışı yapmak daha kolay olacak

Sağlık alanında düzenlemeler içeren ‘Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasıyla birlikte organ bağışı yapmak daha kolay olacak.

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Sağlık Bakanlığı: 3,7 milyon kişi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının 7’nci haftası sonunda 6,5 milyon kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, 3 milyon 792 bin 730 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktığını açıkladı.

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!