Samsun’da Hekim ve Sağlık Çalışanlarından Gazze’ye Destek Yürüyüşü

Samsun’da Sağlık Çalışanları Gazze Yürüyüşü Gerçekleştirdi

Samsun’da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’deki katliamını kınayan “Sessiz Gazze Yürüyüşü” düzenledi.

Türkiye genelinde 74 haftadır devam eden sessiz yürüyüş, Samsun’da da gerçekleşti. Hekimler, sağlık çalışanları, üniversite sağlık bölümü öğrencileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve gönüllüler yürüyüşe katıldı. Yürüyüş, Atakum ilçesi sahilinde başladı ve Çobanlı İskelesi’nde basın açıklaması ile sona erdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi ve Gazzeli Ahmed Alnahal, “İslam devletlerinin vicdanlı liderlerine sesleniyoruz. Zalim İsrail’e ve destekçilerine karşı daha etkili önlemler almalısınız. Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin yayınladığı 10 maddelik çağrıya uyun ve bu katliama son verin. Gazze’de insanlık dışı olaylar yaşanıyor. İnsanlık onurunu koruyun ve Gazze’ye destek olun” dedi.

Basın açıklaması dualar ile sona erdi. Yürüyüş komitesi, Gazze’deki zulmün sona ermesine kadar hafta sonu yürüyüşlerine devam edeceklerini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EMRE UZUN – Yerel

Related Posts

Kadınlar ‘İkinci ergenlik’ diyor: İşte vücudu etkilediği yaş

Kadınların üreme döngüsünde önemli bir evre olan perimenopoz, hem fiziksel hem de psikolojik etkileriyle giderek daha fazla gündeme geliyor. Son yıllarda özellikle sosyal medyada “ikinci ergenlik” ifadesiyle tanımlanan bu dönem, birçok kadın için karmaşık ve çoğu zaman yanlış anlaşılan bir süreç.

Muzu soymadan önce mutlaka bunu yapın: Meğer hep yanlış biliyormuşuz

Muzu yemeden önce atladığınız bir nokta var ki bu sağlık açısından oldukça ciddi bir durum. Bundan dolayı muzu yemeden önce mutlaka bu işlemi yapın! Uzmanlar Salmonella bakterisi olmak üzere uyarılarda buldu.

Ekran bağımlılığı çocuklarda özgüven eksikliği, depresyon ve kaygıya sebep oluyor: Ebeveynlerini örnek alıyorlar

Çocukların sosyal medyada günde 3-4 saati aşan zaman geçirmesi, özgüven eksikliği, kaygı, depresyon ve dikkat bozukluklarına yol açabiliyor. Uzmanlar, ebeveynlerin içerikleri birlikte takip ederek rehberlik etmesi gerektiğini vurguluyor.

Sağlık Bakanlığı: Organ bağışı yapmak daha kolay olacak

Sağlık alanında düzenlemeler içeren ‘Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasıyla birlikte organ bağışı yapmak daha kolay olacak.

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Sağlık Bakanlığı: 3,7 milyon kişi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının 7’nci haftası sonunda 6,5 milyon kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, 3 milyon 792 bin 730 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktığını açıkladı.