Samsun’da 2.188 Riskli Yapı Tespit Edildi

Samsun’da 2 Bin 188 Riskli Yapı Tespit Edildi

Samsun ilinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 2 bin 188 adet binada ‘riskli yapı’ tespiti yapıldı. Bu binalarda toplamda 4 bin 819 konut ve bin 310 işyeri bulunmaktadır.

Amasya’nın Taşova ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem Samsun’da da hissedilmiş ve kentteki riskli yapı sayısı gündeme gelmiştir. Risk tespiti çalışmaları neticesinde 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çerçevesinde, yapı maliklerinden birinin veya kanuni temsilcisinin başvurusuyla lisanslı firmalar tarafından riskli yapı tespiti yapılmakta ve il müdürlüklerine sunulmaktadır. Samsun genelinde 2 bin 188 adet binada ‘riskli yapı’ tespiti yapıldığı belirlenmiştir. Bu binalarda toplamda 4 bin 819 konut ve bin 310 işyeri bulunmaktadır. Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından 6306 sayılı Kanun kapsamında yapı maliklerine 18 ay kira yardımı ve kiracılara defaten (iki aylık kira yardım bedeli tutarında) taşınma yardımı yapılmaktadır. Bu çerçevede Samsun’da 6306 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yapı maliklerine ve kiracılara toplamda 50 milyon 361 bin 184,33 TL ödeme gerçekleştirilmiştir. Görsel için tıklayın. – SAMSUN

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Sağlık Bakanlığı: 3,7 milyon kişi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının 7’nci haftası sonunda 6,5 milyon kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, 3 milyon 792 bin 730 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktığını açıkladı.

Serinlemek için buzlusu değil, sıcağı makbul! Arapların taktiğiymiş, oh dedirtiyor

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında serinlemek hepimizin hayali. Birçoğumuz, buzdolabından yeni çıkmış buz gibi bir içeceği yudumlamanın ferahlığını düşünerek mutlu oluyoruz. Ancak bu ferahlık hissi sandığımız kadar masum olmayabilir. İşte detaylar.

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!