Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov Hürriyet için yazdı: Tarih hiçbir şey öğretmiyor mu?

Avrupa’da Yaşanan Endişe Verici Durumlar

Bugün, geçmişimizdeki zaferlerle gurur duyarken, aynı zamanda gelecekteki tehlikelere karşı endişeliyiz. Dünya, Birinci Dünya Savaşı öncesi döneme benzer şekilde, uluslararası ilişkilerde çatışma ve parçalanma tehdidi altında. Bazı ülkelerin diğerlerine dikte etme isteği ve kaynakları ele geçirme arzusu, dünyayı büyük bir çatışmanın eşiğine sürükleyebilir.

Geçmişte olduğu gibi, uluslararası güvenlik sistemi konusundaki adımlar da yetersiz kalıyor. Türkiye dahil Doğu Avrupa devletlerinin bağımsızlığına yönelik yapılan garantiler göz ardı edilirken, milletler birlik olup Alman saldırganlığını önleyemedi.

Benzer tehlikeler halen varlığını sürdürüyor. NATO, Rusya’ya yönelik tehdidi artırarak Doğu Avrupa’da istikrarsızlık yaratıyor. Tarihin bu tür olaylardan bize bir şeyler öğretmediği düşüncesi akıllara geliyor.

Ukrayna ihtilafının kalıcı çözümü, mevcut kaygıları azaltmanın ilk adımı olmalı. Bu sorunun kök nedenlerinin ele alınması önemli. Ayrıca geniş Avrasya coğrafyasında eşitlikçi bir güvenlik sistemi kurulmalı. Bu yapı, çeşitli ülkelerin işbirliğiyle oluşturulmalı ve mevcut kurumları entegre etmelidir.

Barışçıl alternatifler arayarak çatışmaları önlemek mümkündür. Bu dönemin en büyük görevi budur ve eğer başarılı olursak, geçmişten dersler çıkardığımızı gösteririz.

Related Posts

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Çatışmaların çözümü için Türkiye güvenilir adres

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Çatışmaların çözümü için Türkiye güvenilir adres

Zelenski Putin’le Türkiye’de görüşecek! Tarih verdi

Ayrıntılar geliyor…

6.2 depremi İstanbul’u korkuttu, Metropolde göç başladı!

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6.2 ve 5.9 büyüklüğündeki depremler kentte yaşayan vatandaşları tedirgin etmeye yetti.

AKP’li belediyenin 539 milyonluk araç ihalesi tartışması büyüyor: Soruşturma derinleşiyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akın, AKP’li Elazığ Belediyesi’nin 3 yıllık olan ve 539 milyonluk araç kiralama ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akın, Elazığ Belediyesi’nin 82 adet temizlik aracını mevzuata aykırı ve fahiş bedellerle kiralamasıyla ilgili olarak, belgeleriyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kamuoyunu kanıtlarla bilgilendirdiklerini belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsünden flaş Gazze açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın brifinginde Gazze gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Leavitt, ABD’nin, savaş sonrası Gazze’de yeni yönetim yapılanması hususunu İsrail’le görüştüğü yönündeki haberlerin sorulması …

İsrail basını, Trump yönetiminin Hamas ile ateşkes için Netanyahu’ya baskı yaptığını öne sürdü

Tel Aviv merkezli Haaretz gazetesi, ABD yönetiminin İsrail yönetimine Gazze’de ateşkes için baskı yaptığını iddia etti. Gazete, ismini açıklamadığı bir kaynağa dayanarak, Başkan Trump’ın Mayıs ayında planlanan Orta Doğu ziyareti öncesinde Hamas’la ateşkes anlaşması sağlanması için diplomatik girişimlerin yoğunlaştığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir