Özel: Kayyım atama olasılığı yok

CHP Genel Başkanı Özel: “Partimize Kayyım Atanması Mümkün Değil”

CHP Genel Başkanı Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’ne kayyım atanma olasılığının olmadığını, hukuken mümkün olsa da siyaseten mümkün olmadığını söyledi. Özel, “Yarın AK Parti’ye kayyım atanacak” iddiasında bulundu ancak bunun siyaseten gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Özel, Danıştay Başkanı Ziyareti Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Genel Başkan Özel, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Grup Başkanvekili Murat Emir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Danıştay Başkanı Zeki Yiğit’i ziyaret ettikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi konusu gündeme geldiğinde, konuyu değerlendirmediklerini belirten Özel, diplomanın iptal edilmesi kararını veren kurumun ayrı bir kurum olduğunu vurguladı.

Özel, DHKP/C üyesi avukat Selçuk Kozağaçlı’nın tahliye edilmesinin ardından yeniden tutuklanmasına ilişkin olarak, Kozağaçlı’nın Soma davasında ailelere ücret almadan hukuki destek sağladığını belirtti ve adil olmayan bir şekilde tutuklandığını ifade etti.

Meclis Başkanı’na Eleştiriler

Özel, Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay’ın Anayasa Mahkemesi kararının TBMM’de okutulmasına ilişkin Meclis Başkanı ile ilgili eleştirilerde bulundu. Meclis Başkanvekillerinin Meclis’i yönetme yetkisine değinen Özel, Meclis Başkanı’nın tarafsız davranması gerektiğini ve Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcı olduğunu vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özel, Merkez Bankası’nın faiz kararlarına yönelik olarak ülke ekonomisinin iyiye gitmesi gerektiğini ve enflasyonun düşmesini arzuladıklarını belirtti. İmamoğlu hakkındaki yargı sürecinin ekonomiye olumsuz etkilediğini iddia eden Özel, İmamoğlu’nun tahliye edilmesi durumunda faiz oranlarının ve dövizin düşeceğini savundu.

Özel: “Partimize Kayyım Atanması Mümkün Değil”

CHP Genel Başkanı Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’ne kayyım atanma iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin de bu konuda aynı görüşte olduğunu ifade etti. Partinin birliğini koruduklarını ve kayyım atanması iddialarına karşı güvendiklerini belirten Özel, siyasi gündemde yaratılmaya çalışılan algılara karşı olduklarını dile getirdi.

Related Posts

Rize’nin 5 aylık çay ihracatı 8,6 milyon doları aştı

Rize’den yılın ocak-mayıs döneminde yapılan çay ihracatı yüzde 40 artarak 8 milyon 636 bin 963 dolara ulaştı.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! (17 Haziran 2025)

İran ve İsrail arasında geçen hafta cuma günü başlayan çatışmalar devam ederken, petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar pay piyasalarının yönü üzerinde etkili oluyor. Halihazırda ABD’nin korumacı ticaret tutumu nedeniyle imalat sanayi ve ticaret …

Hopi, 19 milyon müşterinin alışveriş alışkanlıkları analiz etti: 1 milyon kişi sadece tek renk giyiyor!

Hopi, 19 milyon müşterinin alışveriş alışkanlıkları analiz etti: 1 milyon kişi sadece tek renk giyiyor!

Baykar ve Leonardo’dan Paris’te tarihi imza

Fransa’daki 55. Paris Havacılık Fuarı’nda, Türk savunma sanayisinin liderlerinden Baykar ile İtalyan devi Leonardo arasında kurulan ortak girişimin imzaları atıldı.

Oruç Reis Gemisi, Türkiye’ye dönüyor

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Somali’de gerçekleştirdiği ilk kıtalar arası görevini tamamlamasının ardından Türkiye’ye dönmek üzere yola çıktı.

Abdulkadir Selvi: İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatmasıyla petrol fiyatının 120 dolara yükselmesinden endişe ediliyor

Abdulkadir Selvi, İsrail’in İran’a saldırılarının ekonomik boyutunu gündeme taşıdı ve “İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatması durumunda ise petrol fiyatlarının 120- 130 dolar arasına yükselmesinden endişe ediliyor” dedi.