Öcalan’ın mesajına MHP’den ilk yorum geldi




MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’dan Öcalan Mesajı Yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’dan Öcalan Mesajı Yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, PKK lideri Abdullah Öcalan‘ın mesajına ilişkin “Konu çok taze. Bu konu ile ilgili süreçte önemli bir rolü olan Sn. Genel Başkan’ımızın bir değerlendirmesi olacaktır. Bu çağrıya pozitif bir yaklaşım içerisinde olduklarını kendileri ifade ediyorlar. Sn Genel Başkan’ımızın değerlendirmesini beklememiz en doğrusu olacaktır.” dedi.

DEM Parti heyeti ile görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mesajı kamuoyuyla paylaşıldı.

Söz konusu mesajda “Sayın Bahçeli’nin ve Sayın Erdoğan’ın güç verdiği yeni paradigmaya, ben de pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim. Heyet bu yaklaşımımı gerek devletle gerekse siyasi çevrelerle paylaşacaktır. Bunlar ışığında gereken pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya hazırım” ifadelerine yer verildi.

“Genel başkanımızın bu süreçte önemli bir rolü var”

Öcalan’ın mesajına MHP’den ilk yorum geldi. Kanal 7’de katıldığı programda Öcalan’ın açıklamalarını değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, şu ifadeleri kullandı:

“Sn. Genel Başkan’ımızın Meclis’in açılış günündeki DEM Partililerle olan teması ve arkasından yapılan grup toplantılarında yaptığı çağrılar bu süreci hızlandırdı. Kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılması mümkün oldu. Bu çağrının bir devlet politikası şeklinde devam etmesi bu süreci bugünkü aşamaya getirdi. Sabah açıklama yapıldı. Konu çok taze. Bu konu ile ilgili süreçte önemli bir rolü olan Sn. Genel Başkan’ımızın bir değerlendirmesi olacaktır. Bu çağrıya pozitif bir yaklaşım içerisinde olduklarını kendileri ifade ediyorlar. Sn Genel Başkan’ımızın değerlendirmesini beklememiz en doğrusu olacaktır.”


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı

TIKLAYIN – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır

TIKLAYIN – Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti

TIKLAYIN – 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?

TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Karanlık 2024’ün aydınlık 20 insanı: 1 numara normal, bazıları sürpriz

TIKLAYIN – Prof. Dr. Ortaylı’dan “kalabalık yalnızlık” eleştirisi: Maalesef TDK çok yanlış kelimeler belirliyor, kullanmamanızı tavsiye ediyorum


Related Posts

CIA, Çinli ajan arıyor: “Savaşın” videolu hali

Amerikan casus ajansı CIA, hazırladığı yeni videolarla Çinli ajan avına çıktı. Peki yayınlanan yeni videolarda ne anlatılıyor?

Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama: ‘Hayati riski devam ediyor’

Hastanede tedavisi devam eden DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in durumuna ilişkin konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, “Sırrı Bey ağır bir operasyon geçirdi, ağır bir süreçten geçiyor, takip ediyoruz” dedi.

Bakan Uraloğlu: Kanal İstanbul’u kesinlikle yapacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kanal İstanbul’a ilişkin açıklama yaptı. Uraloğlu, “Kanal İstanbul projesinden vazgeçmedik. Bugün gündemimizde değil ama günü geldiğinde, doğru finansmanı bulduğumuzda mutlaka yapacağız.” dedi.

İstanbul’da 1 Mayıs: 200’den fazla kişi gözaltında

İstanbul’da 1 Mayıs için olağanüstü önlemler alındı, Taksim civarı bariyerlerle çevrildi. Çağdaş Hukukçular Derneği, Taksim’e çıkmak isteyen 200’den fazla kişininin gözaltına alındığını bildirdi.

Adana’da sıfır otomobil dolandırıcılığı! Ailesine ve patronuna itiraf etti, yaşamına son verdi

Adana’da satış danışmanı S.E. (40) usulsüz satış yaparak müşterilerini dolandırdıktan sonra pişman oldu. Ailesine ve patronuna her şeyi itiraf eden S.E. yaşamına son verdi.

İsrail’de yangınlar sürüyor: “Ülke tarihinin en büyüklerinden biri”

İsrail itfaiyesi, Kudüs ile Tel Aviv arasında ormanlık alanda çıkan yangının ülke tarihinin en büyük yangınlarından biri olduğunu açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir