Köyceğiz Gölü’nde Müsilaj Tedirginliği

Köyceğiz Gölü’nde Müsilaj Endişesi

Muğla’nın doğal güzelliklerinden biri olan Köyceğiz Gölü, son günlerde müsilajın etkisi altında. Göldeki müsilaj, çevre kirliliği endişesine yol açarken, bölge halkı ve doğaseverler de kaygılı.

Köyceğiz Gölü’nde ortaya çıkan müsilaj, henüz kaynağı belirlenemeyen bir çevre sorununa işaret ediyor. Beyazımsı tabakalar ve köpük birikintileri, gölde çevre kirliliği yaratırken, bölge sakinleri duruma şaşkınlıkla yaklaşıyor. Göldeki doğal güzellikler ve tarihi kalıntılar bu sorunla gölgelenirken, yetkililer de konuyla ilgili olarak detaylı bir inceleme başlattı.

Köyceğiz’de yaşayan Hasan Gencer, gölde zaman zaman renk değişiklikleri yaşandığını ve müsilajın neden olduğu patlamaların küçük balıklara zarar verdiğini belirtti. Olayın detaylı bir şekilde aydınlatılması ve gerekli önlemlerin alınması için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.

Müsilajın neden kaynaklandığı konusundaki net bilgi, yetkililerin yapacakları açıklama ve detaylı rapor sonrasında ortaya çıkacak.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / OSMAN ACAR – Yerel

Related Posts

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Tırnaklar kaç yıl yaşayacağımızı söylüyor! Şaşırtıcı iddia Harvardlı doktordan geldi

Bilim dünyasında yaşlanma üzerine yapılan araştırmalar, tırnak uzama hızının biyolojik yaşın önemli bir göstergesi olabileceğini ortaya koyuyor.

Varis şikayetleri yaz aylarında artıyor! Bacaklarınıza sabah ve akşam soğuk su tutun

Bacaklarda ağrı veya yanma hissi, özellikle gün sonunda artan yorgunluk, gece krampları, genellikle ayak bileklerinde şişlik, varisli damarlar üzerinde kaşıntı… Sıcak havanın damarların genişlemesine neden olduğuna ve bu tablonun da damar içindeki basıncı artırarak yakınmaları tetiklediğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, varis hastalarına 10 önemli yaz önerisinde bulundu.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.