Kepek önleyici şampuan kullanıyorsanız dikkat

Kepek sadece estetik bir sorun değil aynı zamanda cilt ve genel sağlık durumunuz hakkında önemli ipuçları verebilecek bir rahatsızlıktır. Haftada birkaç kez kepek önleyici şampuan kullanıyor fakat hala bu sorunla mücadele ediyorsanız, vücudunuzda bazı vitamin eksiklikleri olabilir.

Kepek, genellikle saç derisinde bulunan Malassezia adlı mantarın aşırı büyümesi nedeniyle ortaya çıkar ve bu mantarın etkisi, vücuttaki bazı vitaminlerin eksikliğiyle kötüleşebilir. Özellikle B grubu vitaminleri, D vitamini, çinko ve A vitamini eksiklikleri, kepek gibi cilt problemlerini tetikleyebilir veya mevcut durumu daha da kötüleştirebilir.

Bunların yanı sıra vitamin eksiklikleri sadece kepek değil daha ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilir. Bağışıklık sistemi zayıfladığında, cilt enfeksiyonları ve iltihaplar artabilir. Özellikle B vitaminleri, cilt sağlığını doğrudan etkileyen önemli vitaminlerdir. B12 ve biotin eksiklikleri saç dökülmesi ve kırılgan saçlara yol açabilir. Aynı zamanda A vitamini eksikliği, kuru cilt ve kepeği artırabilirken, D vitamini eksikliği de saç derisini kurutup, kepek sorununu tetikleyebilir. Öte yandan kepekli saç derisi şikayeti yalnızca dışarıdan müdahale ile çözülmeyebilir. 

Related Posts

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Tırnaklar kaç yıl yaşayacağımızı söylüyor! Şaşırtıcı iddia Harvardlı doktordan geldi

Bilim dünyasında yaşlanma üzerine yapılan araştırmalar, tırnak uzama hızının biyolojik yaşın önemli bir göstergesi olabileceğini ortaya koyuyor.

Varis şikayetleri yaz aylarında artıyor! Bacaklarınıza sabah ve akşam soğuk su tutun

Bacaklarda ağrı veya yanma hissi, özellikle gün sonunda artan yorgunluk, gece krampları, genellikle ayak bileklerinde şişlik, varisli damarlar üzerinde kaşıntı… Sıcak havanın damarların genişlemesine neden olduğuna ve bu tablonun da damar içindeki basıncı artırarak yakınmaları tetiklediğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, varis hastalarına 10 önemli yaz önerisinde bulundu.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.