Kastamonu’da Sahipli Köpeklere Mikroçip Uygulaması Başlatıldı

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahipli Köpekler İçin Mikroçip Uygulaması Başlattı

Kastamonu’da sahipli köpeklerin kimliklendirilmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri köylerde mikroçip uygulama çalışması başlattı.

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ekipleri, il genelindeki köylerde sahipli köpekler için mikroçip uygulaması başlattı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilen bu uygulama ile hayvan refahının artırılması, hayvan hareketlerinin izlenebilirliğinin sağlanması ve kayıt sisteminin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında, sahipli olmasına rağmen henüz çip takılmamış ve kimliklendirilmemiş köpeklerin kayıt altına alınması hedefleniyor. Mikroçip uygulaması sayesinde köpeğin kimliği dijital olarak sisteme kaydedilerek, hayvanın kaybolması, terk edilmesi ya da sağlık hizmeti alması durumunda hızlı ve doğru müdahale imkanı sağlanıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, hayvanlarını kimliklendirme konusunda gereken hassasiyeti göstermeyen hayvan sahiplerine yasal yaptırım uygulanacağını belirtti. Toplum sağlığı ve güvenliği için yapılan bu çalışmaların vatandaşların destek ve hassasiyetini gerektirdiği vurgulandı ve kimliklendirme faaliyetlerinin devamıyla daha sağlıklı bir hayvan yönetiminin hedeflendiği ifade edildi. – KASTAMONU

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Serinlemek için buzlusu değil, sıcağı makbul! Arapların taktiğiymiş, oh dedirtiyor

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında serinlemek hepimizin hayali. Birçoğumuz, buzdolabından yeni çıkmış buz gibi bir içeceği yudumlamanın ferahlığını düşünerek mutlu oluyoruz. Ancak bu ferahlık hissi sandığımız kadar masum olmayabilir. İşte detaylar.

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Tırnaklar kaç yıl yaşayacağımızı söylüyor! Şaşırtıcı iddia Harvardlı doktordan geldi

Bilim dünyasında yaşlanma üzerine yapılan araştırmalar, tırnak uzama hızının biyolojik yaşın önemli bir göstergesi olabileceğini ortaya koyuyor.

Varis şikayetleri yaz aylarında artıyor! Bacaklarınıza sabah ve akşam soğuk su tutun

Bacaklarda ağrı veya yanma hissi, özellikle gün sonunda artan yorgunluk, gece krampları, genellikle ayak bileklerinde şişlik, varisli damarlar üzerinde kaşıntı… Sıcak havanın damarların genişlemesine neden olduğuna ve bu tablonun da damar içindeki basıncı artırarak yakınmaları tetiklediğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, varis hastalarına 10 önemli yaz önerisinde bulundu.