Kanseri yenmişti: Şarkıcı Edis’in annesi, mücadelesini kitaba dönüştürdü

Edis’in Annesi, Kanseri Yenerek Kitaba Dönüştürdü

İzmir’de şarkıcı Edis’in annesi olarak bilinen Sevil Görgülü, bir otelde genel müdür olarak görev yaparken 2007 yılında 4’üncü evre metastatik kolon kanseri teşhisi konuldu.

Uzun yıllar süren kanserle mücadele sonucunda 2023 yılında sağlığına kavuşmayı başaran Görgülü, hastalık süreci boyunca kendi kurduğu blogda kanserle mücadele hikayesini yazmaya başladı.

Mücadelesini anlatan yazıları kitap haline getirme kararı alan Görgülü, “Pes Etmek Yok” adlı kitapta yaşadığı zorlu süreci anlattı. Kitaptan elde edilecek geliri ise KİTVAK’a bağışlayacak.

Geçirdiği ameliyatlar ve kemoterapi tedavileri ile kanseri yenen Görgülü, yaşadığı zorlu süreci şu sözlerle anlattı: “Bel ağrısı şikayetiyle doktora gittim ve MR çekildi. MR’da yumurtalığımda bir kitle göründü. Ardından birçok tetkik yapıldı. CA’lara bakılınca durumun kötü olduğu anlaşıldı. Dördüncü evre bir kanserle karşı karşıyaydım. Kolon metastatik CA’ydı. Kolonda vardı. Karaciğerde 7 tane vardı. Safra kesesine yapışmış durumdaydı. Yumurtalığımda da ayrıca 6 santimetre civarında tümör vardı. O over kanserdi. Ameliyat olmam gerekiyordu. Tümörler büyük olduğu için ameliyat yapılamadı. 6 kür kemoterapi aldım. Tümörler yarı yarıya küçüldü.”

“ZIMBALI DEFTER GİBİYDİM”

Ameliyatlar sonrasında boydan boya kesildiğini belirten Görgülü, “Büyük bir başarıyla gerçekleşen operasyon sonucunda kolon, karaciğer, safra kesesi ve yumurtalık temizlendi. Ameliyattan çıktığımda zımbalı defter gibiydim. Tümörlerin büyüklüğü nedeniyle genellikle 9-12 kür kemoterapiden sonra ameliyat yapılabiliyormuş. Ben başaracağıma o kadar inanmıştım ki hastalığı göz ardı ettim. Altı kür sonrasında ameliyat için hazır hale geldim. Şu anda sağlığım çok iyi, 3 aylık periyodik kontrollerime devam ediyorum. En son olarak 2023 yılının Haziran ayında son kemoterapi seansımı aldım. 4 ay sonra 2. yılımı dolduracağım ve gayet iyi durumdayım” dedi.

“BAŞKALARINA IŞIK OLSUN İSTEDİM”

Kendini anlatan kitabın, gelecek gelirinin KİTVAK’a bağışlanacağını belirten Görgülü, sözlerine şöyle devam etti: “Hastalığın son evrelerinde sosyal medyada bir kanser blogu üzerinden paylaşımlar yapmaya başlamıştım. Çok sayıda insana ulaştım ve olumlu geri dönüşler aldım. Kitap fikri de bu insanlardan geldi. Kitabın daha kalıcı olacağını düşündüm ve yazmaya karar verdim. Kitabı yazdıktan sonra aldığım olumlu geri dönüşler beni çok mutlu etti. Kitabın başkalarına ışık olmasını ve gelirinin de aynı yolda ilerleyenlere fayda sağlamasını istedim.”

“EN BÜYÜK MOTİVASYON KAYNAĞIM OĞLUMDU”

Kanser tedavisi sürecinde en büyük destekçisinin oğlu Edis olduğunu vurgulayan Görgülü, “Oğlum, kitabı yayınevine teslim ettikten sonra düzenlenmiş halini okudu ve çok beğendi. Bu anlamlı işten dolayı çok mutlu oldu. ‘Seninle gurur duyuyorum anne’ dedi. Hastalık dönemimde de her zaman yanımda oldu. En büyük motivasyon kaynağım oğlumdu. Hasta olmanın zorluklarını sadece hasta değil, ailesinin de yaşadığını belirtmek isterim. Oğlum, hastalığı hiç gündeme getirmedi. İçinde ne hissettiğini belli etmeden işini dört dörtlük yaptı. Ben de onunla gurur duyuyorum. Kanser hastaları asla pes etmemeli. Kemoterapi belki ağır gelebilir ama korkmamalılar. Yan etkilerin geçeceğini bilmeliler. Hastalığı göz ardı etmeli ve mücadele etmeliler. Kanserle savaşırken ‘Ben senden daha güçlüyüm’ diyerek onu alt etmeliler. Ben öyle yaptım. Kanserden korkmayın, mücadele edin. Hayata tutunmaya devam edin, başarmanın gücüne inanın ve kendinize güvenin. Ayrıca düzenli kontrollerin önemini de unutmamak gerekiyor.”

Related Posts

Macaristan’daki sapkınlık yürüyüşünü AB organize etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sapkın LGBT’lilerin Budapeşte’de düzenlediği gösteriyi Avrupa Birliği’nin (AB) organize ettiğini savundu. Brüksel’in kukla politikacılara emir verdiğini belirten Orban, yaşananları “iğrenç ve utanç verici” şeklinde nitelendirdi.

İsrail’den normalleşme şartı! Golan Tepeleri’ndeki işgal sürecek

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Golan Tepeleri’nde İsrail işgalinin sürmesi şartıyla Tel Aviv yönetiminin Suriye ve Lübnan’la normalleşme arzusunda olduğunu söyledi. Bakan Saar, Avusturya Dışişleri Bakanı Beate Meinl-Reisinger ile Batı Kudüs’te …

Ertelenen kurultay davası sonrası Özgür Çelik’ten dikkat çeken çıkış: O iddiaya ‘evet’ derlerse, yarın CHP’den istifa edeceğim!

CHP’nin ertelenen kurultay davası sonrası açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Birlik beraberlik içerisinde partimizi böldürmeyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde, Türkiye’nin demokrasi mücadelesini vereceğiz. Birlik beraberlik içerisinde Türkiye’de CHP’ye ve tüm muhalefete yapılan bu kuşatmayı hep birlikte yırtıp atacağız” dedi.

Lütfü Savaş’ın avukatı: CHP yönetimi Kılıçdaroğlu’na verilmeli

Lütfü Savaş’ın avukatı CHP Genel Başkanı Özgür Özel için ‘gayrımeşru genel başkan’ derken yönetimin de eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na devredilmesini istedi. Savaş’ın avukatı kayyum taleplerinin de olmadığını belirtti.

Dünyanın en zengin insanının düğününde bu fotoğraf konuşuldu

Dünyanın en zengin insanı ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ile eski gazeteci Lauren Sanchez, Venedik’te üç gün süren bir düğünle evlendi. Dünyanın en ünlü isimlerinin yer aldığı düğünde bir kare, çok konuşuldu…

Ermenistan Parlamentosu’ndan Macron’a: Diktatörlüğün demokrasi maskesi altında kurulmasını meşrulaştırmaya gerek yok

Ermenistan’da muhalefet tarafının milletvekillerinden Sagatelyan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile ilgili sözlerini eleştirerek, Ermenistan’da diktatörlüğün kurulmasına hizmet ettiğini savundu.