İsrail’den Fransız delegasyonuna ülkeye giriş engeli

AA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yakın zamanda Filistin devletini tanıyabileceği yönündeki açıklamaları, İsrail’i rahatsız etmeye devam ediyor.

İsrail’in Filistin topraklarını işgal etmeye devam ettiği ve iki devletli çözüme yanaşmadığı bir dönemde gelen bu açıklama, tansiyonu yükseltti.

İsrail, açıklamaya karşı çıkarak Fransız delegasyonun ülkeye girişini engelledi ve vize taleplerini geri çevirdi.

FRANSIZ DELEGASYONA VİZE ENGELİ

“İsrail makamları, ziyaretimiz için onayladıkları vizeleri 2 gün kala iptal ettiler.” şeklinde açıklamalarda bulunan delegasyon üyeleri, bu durumu Filistin’e desteklerinden dolayı bir tür cezalandırma olarak yorumladılar.

İSRAİL’DEN VİZE BEKLEYENLERE ÇAĞRI

Solcu parlamenterler ve yerel seçilmiş yetkililerden oluşan delegasyon üyeleri, İsrail’in kendilerine vize vermesi için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan yardım talep etti.

İsrail makamları daha önce de benzer şekilde Fransız Avrupa Parlamentosu (AP) temsilcileri ve diğer Avrupalı siyasilerin ülkeye girişine izin vermemişlerdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Related Posts

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Çatışmaların çözümü için Türkiye güvenilir adres

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Çatışmaların çözümü için Türkiye güvenilir adres

Zelenski Putin’le Türkiye’de görüşecek! Tarih verdi

Ayrıntılar geliyor…

6.2 depremi İstanbul’u korkuttu, Metropolde göç başladı!

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6.2 ve 5.9 büyüklüğündeki depremler kentte yaşayan vatandaşları tedirgin etmeye yetti.

AKP’li belediyenin 539 milyonluk araç ihalesi tartışması büyüyor: Soruşturma derinleşiyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akın, AKP’li Elazığ Belediyesi’nin 3 yıllık olan ve 539 milyonluk araç kiralama ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akın, Elazığ Belediyesi’nin 82 adet temizlik aracını mevzuata aykırı ve fahiş bedellerle kiralamasıyla ilgili olarak, belgeleriyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kamuoyunu kanıtlarla bilgilendirdiklerini belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsünden flaş Gazze açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın brifinginde Gazze gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Leavitt, ABD’nin, savaş sonrası Gazze’de yeni yönetim yapılanması hususunu İsrail’le görüştüğü yönündeki haberlerin sorulması …

İsrail basını, Trump yönetiminin Hamas ile ateşkes için Netanyahu’ya baskı yaptığını öne sürdü

Tel Aviv merkezli Haaretz gazetesi, ABD yönetiminin İsrail yönetimine Gazze’de ateşkes için baskı yaptığını iddia etti. Gazete, ismini açıklamadığı bir kaynağa dayanarak, Başkan Trump’ın Mayıs ayında planlanan Orta Doğu ziyareti öncesinde Hamas’la ateşkes anlaşması sağlanması için diplomatik girişimlerin yoğunlaştığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir