İSKİ’ye 1,3 milyon TL atık cezası!

İstanbul’da İski’ye 13 Milyon TL Atık Cezası!

Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri, Üsküdar’daki Kuleli Caddesi’nde kanalizasyon suyu ve gıda atıklarının denize döküldüğünü tespit etmişti.

Yapılan incelemede, Marmara Denizi’nin kıyısındaki mansaptan, içinde kanalizasyon ve gıda atıklarının bulunduğu atık su çıkışı belirlendi. Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Marmara Denizi’ndeki kirliliğin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı İSKİ’nin deşarjının neden olduğu ortaya çıktı. İncelemeler sonucunda, İSKİ’ye “2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 8. maddesi” gereğince 1 milyon 337 bin 354 TL idari ceza uygulandı.

Twitter

8. Madde Ne Diyor?

2872 sayılı Çevre Kanunu’nun “Kirletme Yasağı” başlıklı 8. Maddesi’ne aykırı olarak ülkenin egemenlik alanındaki denizlere ve yargılama yetkisine tabi olan deniz yetki alanlarına, içme ve kullanma suyu sağlama amacına yönelik olmayan sulara atık boşaltmak yasaktır.

Related Posts

Evde Sabun Paketleme Dolandırıcılığına Operasyon

Tekirdağ merkezli 9 ilde dolandırıcılara yönelik operasyonda 16 kişi tutuklandı.

Tire 2021, Onur Şirin’i Kadrosuna Kattı

Tire 2021, Mazıdağı Fosfat’tan Onur Şirin ile sözleşme imzaladı. Deneyimli stoper kariyerine devam edecek.

Stadyumlarda yeni dönem: Protokol dahil hiç kimseye güvenlikte ‘ayrıcalık’ tanınmayacak

Yeni sezonda spor güvenliği için kapsamlı tedbirler devreye giriyor. Çok yüksek riskli maçlar için “AA” kategorisi oluşturulurken, protokol tribünlerine girişte Taraftar Kart ve elektronik bilet zorunlu hale getiriliyor.

Mersin’de İş Yerlerine Cezalar

Mersin’de yapılan denetimlerde 13 iş yerine 2 milyon 175 bin lira ceza kesildi.

Yerli Elektrikli Lokomotif E5003 İlk Seferini Yaptı

AK Parti Milletvekili Hatipoğlu, E5000 serisinin bağımsızlık ve mühendislik sembolü olduğunu belirtti.

Görüntü Türkiye’den! Kuş cennetine giden araştırmacılar gördükleri karşısında şoke oldu

Hatay Samandağ’daki Milleyha Kuş Cenneti’nde yapılan gözlemlerde, ağaç dallarına yapıştırıcı sürülerek kuşların acı içinde öldürüldüğü ortaya çıktı. Uzmanlar, sorumluların cezalandırılmasını istiyor.