İkinci dönem büyük ve küçükbaş hayvancılık destekleri yarın başlıyor

2024 Yılı İkinci Dönem Hayvancılık Destekleme Başvuruları Başlıyor

2024 yılı ikinci dönem büyükbaş (buzağı/malak) ve küçükbaş (kuzu/oğlak) hayvancılık destekleme başvuruları yarın başlayacak ve 16 Haziran’a kadar devam edecek.

Buzağı ve malaklar için başvurular bireysel veya üyesi olunan tarımsal örgüt üzerinden tamamlanacak. Bireysel başvurular il veya ilçe tarım ve orman müdürlüklerine, tarımsal örgütler üzerinden yapılacak başvurular da üyesi olunan birlik veya kooperatife iletilecek.

Kuzu ve oğlak başvuruları ise üyesi olunan tarımsal örgüt üzerinden gerçekleştirilecek. Tarımsal örgüt olmayan illerde bireysel başvurular il veya ilçe tarım ve orman müdürlükleri üzerinden yapılacak.

Her iki destekleme için birinci dönem başvurusu yapan yetiştiriciler, ikinci dönem de başvuru yapmış sayılacak.

“GEÇ KALMADAN BAŞVURU YAPILSIN”

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, ikinci dönem başvurularının yarın başlayacağını belirterek, yetiştiricileri başvurularını zamanında yapmaları konusunda uyardı. Çelik, desteklemelerin sektöre önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, “Küçükbaş hayvancılık sektöründe desteklerin sektörü nasıl değiştirdiği rakamlarla açıkça görülmektedir. Bu destekler, sektörün sürdürülebilirliği ve yetiştiricilerin gelir seviyelerinin artırılmasında etkili olmuştur.” şeklinde konuştu.

“BİRİNCİ DÖNEM DESTEKLERİ NİSAN AYINDA YAPILSIN”

Nihat Çelik, birinci dönemde başvuru yapamayan veya eksiklikler nedeniyle destekten yararlanamayan yetiştiriciler için ikinci dönem başvurularının bir fırsat olduğunu belirterek, birinci dönem desteklemelerinin en geç nisan ayı içinde yapılmasını talep ettiklerini belirtti. Bu ödemelerin yetiştiricilere önemli katkı sağlayacağını söyleyen Çelik, üreticilerin desteklemelerden tam anlamıyla faydalanabilmesi için eksikliklerini gidermeleri gerektiğini ekledi.

Related Posts

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

Mazot zammına tepki gösteren çiftçi: “Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, mazota gelen 1 lira 15 kuruş zamma vatandaşlar tepki gösterdi. Çiftçilik yapan bir vatandaş, “Çiftçi bitti, köylü bitti, esnaf, herkes bitti. Mazot ucuz olmazsa hayat düzelmez ki. Her şey mazottan geliyor iğne ipliğe her şeye zam. Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor” diye konuştu.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Yurt dışı alışveriş sitelerine Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirildi

Yurt dışı alışveriş sitelerine Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirildi

Tüketiciyi yanıltan tanıtımlar için 141 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, bu yılın ilk 6 ayında, tanıtımlardaki aldatıcılık, bilgi eksikliğinin istismar edilmesi, ekonomik çıkarların etkilenmesi gibi kusurlar nedeniyle 141 milyon 123 bin 32 lira idari para cezası uyguladı.