Hayvancılık için 3 ana hedef var

Meltem Güneş – Türkiye’nin Et ve Süt Üretim Kapasitesi Artacak

Türkiye’nin et ve süt üretim kapasitesini artırmak ve kaliteli damızlık düveler yetiştirmek amacıyla Et ve Süt Kurumu (ESK) ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) işbirliği ile 3 yıl içerisinde 70 bin baş damızlık hayvan ve yıllık 15 bin baş besilik kapasitesi oluşturulması hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırmızı et, beyaz et, süt ve yumurta gibi stratejik ürünlerin kaliteli ve yeterli üretiminin sağlanması için Hayvancılık Yol Haritası’nı devreye aldı. ESK ve TİGEM, bu kapsamda kırmızı et üretiminin artırılması ve fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla Damızlık Düve Temini ve Büyükbaş Hayvan Kesimi İşbirliği’ni başlattı.

TİGEM Damızlık Merkezi Olacak

“Yerli üreticiyi güçlendirmek” hedefiyle TİGEM işletmelerinde nitelikli damızlık ve besilik hayvan varlığını artırmak için hayvan rezervi oluşturulmaya da başlandı. Iğdır ve Şanlıurfa Ceylanpınar’daki merkezlerde bulunan hayvanlardan doğan buzağılar, aile işletmelerine uygun maliyetle verilecek ve gerektiğinde TİGEM aracılığıyla piyasa regüle edilecek.

Projelerle üreticilere uygun maliyetle sürdürülebilir şekilde hayvan temini sağlanacak, tüketicilerin uygun fiyatlarla kırmızı ete erişmesi ve Türkiye’nin ithalatının azaltılması hedefleniyor.

Tarımın Geleceği Tartışılacak

En son 2019’da gerçekleştirilen Tarım Orman Şûrası, 30-31 Ocak’ta Ankara’da toplanacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açılışını yapacağı şûrada tarım ve ormancılık alanında gelecek 10 yılda sektörün beklentileri ve yeni stratejiler tartışılacak.

Şûra kapsamında bakanlık temsilcileri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve basın mensuplarının yer alacağı 16 çalışma grubu eş zamanlı olarak toplantılar yapacak. Çeşitli konularda stratejiler belirlenecek ve alınan kararlar sonuç bildirgesi olarak kamuoyu ile paylaşılacak.

Related Posts

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

Mazot zammına tepki gösteren çiftçi: “Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, mazota gelen 1 lira 15 kuruş zamma vatandaşlar tepki gösterdi. Çiftçilik yapan bir vatandaş, “Çiftçi bitti, köylü bitti, esnaf, herkes bitti. Mazot ucuz olmazsa hayat düzelmez ki. Her şey mazottan geliyor iğne ipliğe her şeye zam. Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor” diye konuştu.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Yurt dışı alışveriş sitelerine Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirildi

Yurt dışı alışveriş sitelerine Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirildi

Tüketiciyi yanıltan tanıtımlar için 141 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, bu yılın ilk 6 ayında, tanıtımlardaki aldatıcılık, bilgi eksikliğinin istismar edilmesi, ekonomik çıkarların etkilenmesi gibi kusurlar nedeniyle 141 milyon 123 bin 32 lira idari para cezası uyguladı.