Güney Kore’de otel inşaatında yangın: 6 ölü

Güney Kore’deki liman kenti Busan’da bir otel inşaatında çıkan yangında altı kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yangın çıkan binanın çatısında toplanan 14 kişini ise helikopter ile kurtarıldığı bilgisi verildi. Busan Yangın ve Afet Merkezi’nin açıklamasına göre, yangın sebebiyle inşaat alanından yaklaşık 100 kişi tahliye edildi. Yerin üstünde 12, altında üç katın bulunduğu üç binada inşaat faaliyetinin olduğu belirtildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Busan itfaiyesinden bir yetkili, basına yaptığı açıklamada, 25 kişinin yangında hafif yaralandığını, yaralıların bazılarının dumandan etkilendiğini bildirdi. İtfaiye, yangının binanın birinci katındaki yüzme havuzu alanı yakınlarındaki izolasyon malzemelerinden kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruyor. Güney Kore Cumhurbaşkanı Vekili Choi Sang-Mok da yangına ilişkin açıklamasında, yangını söndürmek için mevcut tüm kaynakların kullanıldığını bildirdi.

(REUTERS)

Related Posts

İçlerinden Mossad ajanı çıkınca 700 bin Afganı sınır dışı ettiler

İran son 3 ayda 717 bin Afganı sınır dışı etti. Gelişmeleri İran İçişleri Bakanı Yarahmedi,’Halkın temel talebi’ olarak açıkladı. Bunun yanında bazı Afganların İsrail’e ajanlık yapması da gerekçe gösteriliyor.

Putin’in görevden aldığı Ulaştırma Bakanı saatler sonra ölü bulundu: Rusya’dan ‘intihar’ açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün erken saatlerde Ulaştırma Bakanı Roman Starovoyt’un görevine son veren bir kararname imzaladı. Kremlin’in resmi internet sitesinde yayınlanan kararnamede bakanın görevden alınma sebebi açıklanmadı. Görevden alınan Ulaştırma Bakanı Roman Starovoyt, akşam saatlerinde intihar etti.

CHP’den operasyonlara ilişkin açıklama: ‘Yapılan saldırıya sessiz kalmayacağız, geri adım atmayacağız!’

İstanbul’un ardından Adana, Antalya ve Adıyaman’a sıçrayan CHP’li belediyelere yönelik operasyonları değerlendiren CHP’li kurmaylar, “Bu operasyonların sonu olmayacak, seçilmişlerimize yapılan saldırıya sessiz kalmayacağız, geri adım atmayacağız, tonunu da düşürmeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Teksas’taki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükseldi

Teksas’taki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükseldi

Lider diplomasisine ihtiyaç duyulabilir

Rusya ile Azerbaycan arasında yükselen tansiyonun düşürülmesi için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesi ihtimali de gündemde.

ABD’de sel felaketi: Ölü sayısı artıyor

ABD’nin New Jersey ve Texas eyaletleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerde etkili olan aşırı yağış ve fırtına nedeniyle en az 28 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.