Google Wallet, PayPal desteğini sonlandırıyor

Google, Google Wallet Kullanıcılarına PayPal Desteğini Sonlandırıyor

Google’un resmi açıklamasına göre, Google Wallet kullanıcıları artık PayPal hesaplarıyla ödeme yapamayacak. Android Authority’nin bildirdiğine göre, Google, PayPal bağlantısını 11 Nisan 2025’ten itibaren sonlandıracak ve 13 Haziran 2025 tarihinde mevcut PayPal hesaplarını sistemden otomatik olarak kaldıracak.

PayPal’a bağlı olan kullanıcılar, hızlı ödeme seçeneğini manuel olarak kredi kartı, banka kartı veya banka bilgilerini uygulamaya girmek suretiyle gerçekleştirecekler. PayPal sözcüsü Taylor Watson, The Verge’e yaptığı açıklamada, “Müşterilerimize daha esnek ve avantajlı ödeme seçenekleri sunmak için hizmetlerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Google ve Samsung cüzdanlarında PayPal ile ödeme yapmak isteyen kullanıcıların PayPal Debit Mastercard eklemeleri gerekmektedir,” dedi.

Google Wallet üzerinde PayPal işlem geçmişi artık görünmeyecek. Kullanıcılar, PayPal işlemlerini PayPal’ın kendi web sitesi veya uygulaması üzerinden takip etmelidir. Ancak, Google Play Store ve diğer Google hizmetlerinde PayPal ile ödeme yapmaya devam edilebilecek. Bununla birlikte, abonelik ya da otomatik ödemelerde kullanıcıların ödeme bilgilerini ilgili satıcının web sitesinden güncellemeleri gerekecektir. Ayrıca, Almanya’daki Google Wallet kullanıcıları için PayPal entegrasyonu devam edecek.

PayPal, Google Wallet desteğine 2017 yılında başlamıştı. Dijital cüzdan pazarında rekabet ederken PayPal, Almanya’daki iPhone kullanıcıları için dokunarak ödeme ve grup para toplama gibi yenilikler sunmaya devam etmektedir.

Related Posts

Windows 11’e yeni ses paylaşım özelliği geliyor

Microsoft, birden fazla ses cihazında aynı anda ses çalma ihtiyacını karşılayacak yeni bir özellikle Windows 11’i güncellemeye hazırlanıyor.

Elektrikli otomobillerde ÖTV artacak mı? Herkes bunu bekliyor

Elektrikli otomobillere olan talep artarken Özel Tüketim Vergisi’ne ilişkin değişiklik yetkisi Cumhurbaşkanı’na verildi.

Grok 4 tanıtıldı, aylık 300 dolarlık “Süper” abonelik tartışma yarattı

Türk kullanıcılara karşı kullandığı küfür içerikli mesajlarla gündeme gelen Grok’un yeni nesil amiral modeli Grok 4 tanıtıldı.

Samsung Galaxy Z Fold 7 daha hafif ve büyük ekranla birlikte geliyor

Samsung’un katlanabilir telefon modelleri arasında en ince tasarıma sahip olan Galaxy Fold 7, daha hafif ve 8 inçlik büyük ekranla birlikte geliyor. İşte detaylar…

Otomotiv endüstrisinden haziranda 3,4 milyar dolarlık ihracat

Türkiye otomotiv endüstrisi haziran ayında 3 milyar 408 milyon dolarlık ihracata imza attı.

ABD’den Huawei’e yönelik yeni karar

ABD’de yargıç, Çin’in merkezli teknoloji şirketi Huawei’nin, hakkındaki iddianameye yönelik itirazının reddedildiğini bildirdi.