Gıda fiyatlarındaki yükseliş durdurulamıyor: En çok hangi ürünler zamlandı?

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Mart 2024 Gıda Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Mart ayında gıda enflasyonu aylık bazda yüzde 3,25 olarak kaydedildi yıllık gıda enflasyonu ise yüzde 29,5’e ulaştı.

Mart ayında taze meyve ve sebzeler arasında kıvırcık, beyaz lahana ve ıspanak fiyatları düşerken, limon, karnabahar ve patates fiyatlarında önemli artışlar gözlendi. Diğer gıda ürünlerinde ise kağıtlı şeker, kakaolu toz içecekler ve bitki çaylarında fiyat artışı oldu, pasta, hazır çorbalar ve kuru kayısıda ise düşüş yaşandı.

TÜRK-İŞ, İTO ve diğer veriler ışığında Mart 2025 itibarıyla yıllık gıda enflasyonu, farklı endekslerde sırasıyla yüzde 40,6, yüzde 42,1 ve yüzde 42,4 olarak hesaplandı.

Related Posts

Yurt dışı alışveriş sitelerine Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirildi

Yurt dışı alışveriş sitelerine Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirildi

Tüketiciyi yanıltan tanıtımlar için 141 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, bu yılın ilk 6 ayında, tanıtımlardaki aldatıcılık, bilgi eksikliğinin istismar edilmesi, ekonomik çıkarların etkilenmesi gibi kusurlar nedeniyle 141 milyon 123 bin 32 lira idari para cezası uyguladı.

Bakır fiyatları rekor kırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın bakır ithalatına yüzde 50 tarife getireceklerini bildirmesinin ardından bakırın libresi uluslararası piyasalarda 5,81 dolarla rekor kırdı.

Kripto para piyasasını karıştırdı: Gizemli yatırımcı 14 yıl sonra ilk kez işlem yaptı

Bitcoin’in ilk yıllarından beri hareketsiz kalan bir yatırımcıya ait cüzdanlardan 14 yıl sonra ilk kez işlem yapıldı. Yatırımcının kripto varlıklarının 18 bin dolardan 2.5 milyar dolara çıktığı belirtiliyor.

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde tarifeler değişti

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil yapılabilecek tutar 50 bin liradan 250 bin liraya yükseltildi.

AKP dönemi tarihe geçti! Rekor kırdı

CHP TBMM Grubu’nun ekonomi raporunda, kamu, Merkez Bankası ve özel sektörün dış borçlarının toplamından oluşan Türkiye’nin dış borç stoku verilerini ortaya koydu. Bu yılın ilk üç aylık döneminde 11.5 milyar dolar daha artan Türkiye’nin dış borç stoku …