Gaziantep’teki büyük işçi direnişine polis çemberi! Grevdeki emekçiye göz açtırmıyorlar

Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde, aralarında AKP Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan‘a ait fabrikanın da bulunduğu üç büyük işletmede yaklaşık 2 bin işçi, 20 fabrikada düşük zam teklifine karşı iş bıraktı.

Emekçilerin sefalet zammına karşı direnişi üzerine de Gaziantep Valiliği, kent genelinde 15 gün süreyle her türlü eylem ve basın açıklamasını yasakladı.

İnsan onuruna yakışır ücret almak için Anayasal haklarını kullanıp sendikalaşan emekçiler, Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda seslerini duyurmak istedi.

Polis izin vermedi. Emekçiler, polis tarafından çembere alındı. Polis emekçilere müdahale etti.

Bir emekçi polislere, “Ben de bu ülkenin vatandaşıyım, terörist miyiz biz” dedi. Polis vatandaşı azarladı. Polis, “Konuşmalarına dikkat et böyle konuşmazsın” dedi.

SENDİKA BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

Bugün Demokrasi Meydanı’nda yapılması planlanan açıklama öncesinde BİRTEK SEN BAŞKANI Mehmet Türkmen evinin önünde gözaltına alındı. Evrensel’in haberine göre, Türkmen’in Başpınar Organize Sanayi Polis Merkezi’ne götürüldüğü öğrenildi.

Grev sırasında Canan Tekstil’in işletme şefi Ömer Karaca, işçileri dağıtmak için alana geldi. Karaca, BİRTEK SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’e tepki göstererek, “Sen kimsin?” dedi. Türkmen’in “İşçilerin temsilcisiyim” yanıtı üzerine Karaca, “Burası özel mülk, çık dışarı” diyerek sendika başkanına parmak sallamıştı.

EMEKÇİLER İNSAN ONURUNA YAKIŞIR YAŞAMAK İSTİYOR

İşçiler, yüzde 30’luk zam teklifine karşı yüzde 65 zam, iki bayramda 15 yevmiye ikramiye, banka promosyonu ve ücretlerin zamanında ödenmesini talep ediyor.

Patronlar bu talepleri kabul etmedi. Bazı fabrikalarda işçiler kısmi kazanımlar elde etti.

Şireci Tekstil’de işçilerin taleplerini duyurmak için başlattığı eylem, polis ablukasıyla karşılaştı.AKP’li Çelikaslan‘ın, fabrikadaki grevi kırma girişimi sendika temsilcileri tarafından engellendi. Çelikaslan’ın “Allah verdi” diyerek zenginliğini savunması, işçiler arasında tepkiye yol açmıştı.

Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca, valiliğin yasak kararını “patronların çıkarlarını koruma” olarak değerlendirerek, işçilerin anayasal haklarının engellendiğini belirtti. İşçiler, soğuk hava ve zor şartlara rağmen, “direne direne kazanacağız” diyerek mücadelelerini sürdürüyor.

Related Posts

Özgür Özel, İBB operasyonlarında tutuklananların yakınlarıyla buluştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane Mitingi öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan kişilerin aileleriyle bir araya geldi. Görüşme, İBB Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşti.

Macaristan’daki sapkınlık yürüyüşünü AB organize etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sapkın LGBT’lilerin Budapeşte’de düzenlediği gösteriyi Avrupa Birliği’nin (AB) organize ettiğini savundu. Brüksel’in kukla politikacılara emir verdiğini belirten Orban, yaşananları “iğrenç ve utanç verici” şeklinde nitelendirdi.

İsrail’den normalleşme şartı! Golan Tepeleri’ndeki işgal sürecek

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Golan Tepeleri’nde İsrail işgalinin sürmesi şartıyla Tel Aviv yönetiminin Suriye ve Lübnan’la normalleşme arzusunda olduğunu söyledi. Bakan Saar, Avusturya Dışişleri Bakanı Beate Meinl-Reisinger ile Batı Kudüs’te …

Ertelenen kurultay davası sonrası Özgür Çelik’ten dikkat çeken çıkış: O iddiaya ‘evet’ derlerse, yarın CHP’den istifa edeceğim!

CHP’nin ertelenen kurultay davası sonrası açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Birlik beraberlik içerisinde partimizi böldürmeyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde, Türkiye’nin demokrasi mücadelesini vereceğiz. Birlik beraberlik içerisinde Türkiye’de CHP’ye ve tüm muhalefete yapılan bu kuşatmayı hep birlikte yırtıp atacağız” dedi.

Lütfü Savaş’ın avukatı: CHP yönetimi Kılıçdaroğlu’na verilmeli

Lütfü Savaş’ın avukatı CHP Genel Başkanı Özgür Özel için ‘gayrımeşru genel başkan’ derken yönetimin de eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na devredilmesini istedi. Savaş’ın avukatı kayyum taleplerinin de olmadığını belirtti.

Dünyanın en zengin insanının düğününde bu fotoğraf konuşuldu

Dünyanın en zengin insanı ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ile eski gazeteci Lauren Sanchez, Venedik’te üç gün süren bir düğünle evlendi. Dünyanın en ünlü isimlerinin yer aldığı düğünde bir kare, çok konuşuldu…