Eskişehirli Firma, Yapay İnsan Uzuvlarıyla İlk Yardım Eğitimine Yenilik Katıyor

Eskişehir’de Yerli Üretimle Yapay İnsan Uzuvları İhracata Hazır

Sanat ve teknolojiyi bir arada kullanarak insan uzuvları üreten firma, Eskişehir’den dünyaya açılıyor. Tepebaşı ilçesinde faaliyet gösteren firmanın sahibi Onur Ata, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu ve 2014 yılından beri insan uzuvları üzerine çalışmalar yürütüyor.

Ata’nın öncelikle plastik makyaj ve silikondan insan tenine benzeyen hareketli heykeller yapmasıyla başlayan süreç, medikal sektöründe devam ediyor. Firmanın amaçları arasında sağlık, askeri ve endüstriyel alandaki yaralanmalarla ilgili ilk yardım eğitimlerinde kullanılmak üzere yapay insan uzuvları üretmek de var.

Firmanın AR-GE çalışmaları sonucunda dijital ortamda tasarlanan ve 3 boyutlu yazıcılarla üretilen yapay uzuvlar, insan tenine en yakın dokuda ve yumuşaklıkta olan silikon malzemeyle geliştiriliyor. Bu sayede eğitim materyalleri farklı travma yaralanmalarını canlandırabilecek nitelikte oluyor.

Ürünlerini Polonya, Almanya, Rusya, Ukrayna, İsviçre, İtalya ve İspanya gibi ülkelere gönderen firma sahibi Ata, üretim sürecine devam ederek modellerini çeşitlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Yerli Simülatörlerle Taktik İlk Yardım Eğitimleri

Firmanın ürünlerinden yararlanan emekli su altı taarruz komandosu Hakan Çalışkan, üretimde yerli simülatörlerin önemini vurguluyor. Çalışkan, simülatörler sayesinde yaralanma senaryolarının canlı insanlar üzerinde uygulanmadan pratik yapılabilmesinin hayati öneme sahip olduğunu belirtiyor.

Simülatörler üzerinde yapılan tekrar çalışmalarının sahada yapılacak uygulamaların etkinliğini artırdığını söyleyen Çalışkan, eğitimlerin 5 yıllık süreçte 250 kursiyere uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar kazandırdığını ifade ediyor.

Firma, hem kolluk kuvvetleri hem de sağlık personellerinin eğitimlerinde kullanılan ürünleriyle önemli bir ihtiyacı karşılıyor ve üretimine devam ederek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Related Posts

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Apple akıllı gözlükler için yeni bir çip geliştiriyor

Özellikle Meta gibi gözlüklerin piyasada yer almasının ardından harekete geçen Apple, sanal gerçeklik gözlüğünün ardından hem arttırılmış gerçeklik destekli hem de daha sade modeller üzerinde çalışacak.

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.

Spotify’dan yeni özellik: İstenmeyen şarkılara 30 günlük erteleme

Spotify’dan yeni özellik: İstenmeyen şarkılara 30 günlük erteleme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir