Eski eşiyle tatile gitti. Karısı boşanma davası açtı

Fatma B.’nin Açtığı Boşanma Davasında Mahkeme Kararını Verdi: Mesut B. Ağır Kusurlu Bulundu

Emekli öğretmen Fatma B., 2019 yılında evlendiği eşinin Mesut B.’nin, eski eşiyle sık görüştüğünü, birlikte tatil gittiklerini iddia ederek boşanma davası açtı.

Ankara 12’nci Aile Mahkemesi, davalı Mesut B.’nin, eski eşiyle yüz yüze ve telefonla sık görüştüğü, banka hesabına para gönderdiği ve birlikte tatile gittiklerinin otel kayıtları, banka dekontları ve diğer delillerle tespit edildiğini belirterek, davalının ağır kusurlu olduğuna hükmetti. Çiftin boşanmasına karar veren mahkeme, davacı lehine 100 bin lira tazminat ödenmesini de kararlaştırdı.

Davalı kocanın itirazı üzerine dosyayı inceleyen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Hukuk Dairesi de de ilk derece mahkemesinin kararını hukuka uygun buldu.

MAHKEME DAVALIYI HAKSIZ BULDU

Kararda, evlilik birliğinin temelinden sarsılması hukuki sebebine dayalı boşanmaya ilişkin tüm delillerin toplanıp değerlendirildiği, delillerin takdirinde yanlışlık yapılmadığı belirtildi.

Kusur tespitine ilişkin değerlendirmede ise davalı kocanın eski eşiyle yüz yüze ve telefonla oldukça sık görüşmesi ve eski eşine düzenli olarak para göndermesinin ve gizlice tatil yapmasının güven sarsıcı davranış olduğuna dikkat çekildi. Davalı kocanın bu yüzden tamamen ve ağır kusurlu olduğu ve kararda herhangi bir isabetsizlik bulunmadığı belirtildi.

‘GÜVEN SARSICI DAVRANIŞ’

Fatma B.’nin avukatı Senem Yılmazel, sadakat yükümlülüğüne aykırılık nedeniyle boşanma davası açtıklarını söyleyerek, “Eşi, eski eşiyle çok sık görüşüyormuş. Bunları HTS kayıtlarıyla kanıtladık. Bunların haricinde iş için şehir dışına çıktığını söylemiş; ancak eski eşiyle birlikte tatile gitmiş maalesef. Bunları da otel kaydıyla kanıtladık. Tanıklar da eski eşiyle sık sık görüştüğünü beyan ettiler. Bu şekilde davanın kabulüne karar verildi” dedi.

Senem Yılmazel, eski eşle görüşmenin güven sarsıcı olduğunu söyleyerek, “Bir de para transferleri de vardı. Sık sık hesaba para gönderilmiş. Bunları da banka kayıtlarıyla kanıtladık. HTS kayıtları, banka kayıtları, tanık beyanlarıyla dava kanıtlanmış oldu. Ortak bir çocukları vardı. Çocuğun ihtiyaçları için ödeme yapıldığını söylediler. Otel için de inkar ettiler; fakat otel kayıtları gelince ‘çocukla ilgili önemli mevzular için gidilmişti’ gibi bir savunma yaptılar. Mahkeme, manevi tazminata ve boşanmaya karar verdi” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Konya, 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti Oldu!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin 2026 yılı boyunca Avrupa Bisiklet Başkenti unvanını kazandığını açıkladı. Bu unvan, Konya’nın bisiklet dostu kimliğini pekiştirecek projelerle desteklenecek.

ABD’nin West Virginia eyaleti, başkent Washington’a en az 300 Ulusal Muhafız gönderecek

ABD’nin West Virginia eyaleti, başkent Washington’a en az 300 Ulusal Muhafız gönderecek

Bartın’da 10 Şüpheli Tutuklandı

Bartın’da, kesinleşmiş hapis cezaları olan 10 şüpheli, İstanbul ve Sakarya’da yakalandı.

Gazze bizim direniş kalkanımız

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Gazze’nin ümmet için bir direniş kalkanı olduğunu belirterek “Büyük İsrail” projesini gayrimeşru ilan etti. Açıklamada İsrail’in politikaları “Soykırım ve etnik temizlik” olarak nitelendirildi.

Eşini yaralayıp kendisini vurmuştu: 3 gün sonra öldü

Ordu’da eşini tabanca ile vurarak yaradıktan sonra kendi başına ateş eden İlkay Mızrak, tedavi gördüğü hastanede 3 gün sonra hayatını kaybetti.

2 ve 3’üncü Ordu Komutanlıklarında devir teslim törenleri yapıldı

General ve amiral atamaları kapsamında düzenlenen devir teslim töreninde, 2’nci Ordu Komutanlığı görevini Korgeneral Zorlu Topaloğlu, 3’üncü Ordu Komutanlığı görevini Tümgeneral Tuncay Altuğ devraldı.