Erzurum’da Sağlık Çalışanlarından Gazze Protestosu

Erzurum’da Sağlık Çalışanları 88 Haftadır Gazze İçin Sessiz Yürüyüş Gerçekleştiriyor

Erzurum’un merkezindeki Lala Mustafa Paşa Camisi önünde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen hekim ve sağlık çalışanları, Türk, Filistin ve Doğu Türkistan bayrakları eşliğinde Yakutiye Medresesi’ne yürüdü.

Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Ahmet Talha Yer, 88 haftadır her cumartesi meydanda bir araya geldiklerini ve siyasi ya da kurumsal bir çağrının olmadığını, sadece merhamet, vicdani sorumluluk ve ümmet bilinciyle o meydanda olduklarını açıkladı.

Yer, sessizliklerinin duyarsızlık değil, vakar olduğunu belirterek, “Suskunluğumuz bir direnişi simgeliyor. Gazze’de yaşananlar sadece bir savaş değil, topyekun bir soykırımdır. İsrail’in zulmü sadece Filistin’e değil, Suriye’ye de yayılmış durumda. Bu zalimlik sadece belli bir coğrafyayı değil, tüm ümmeti hedef alıyor.” dedi.

Aynı zamanda 15 Temmuz direnişini anmak için bir araya geldiklerini belirten Yer, “Gece tanklar üzerimize yürüdü, uçaklar alçaldı ama biz yılmadık. Bugün de Gazze’deki zulme karşı duran bir milletin onurlu direnişine tanıklık ediyoruz. Aynı şekilde Doğu Türkistan’da yaşanan zulme de sessiz kalmayacak, dik duruşumuzu koruyacağız.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yeni Şafak gazetesi tarafından 15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz anısına düzenlenen Şehit Mustafa Cambaz 4. Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Hollywood yıldızı Lymra’nın sularında

“The Queen’s Gambit” dizisiyle dünya çapında ün kazanan Anya Taylor-Joy, Türkiye tatilinde tarihi ve doğayı tercih etti. Ünlü oyuncu, Lymra Antik Kenti’ni ziyaret ederek dereye girdi, o anları sosyal medyada paylaştı.

Meral Akşener yeni imajı ile ortaya çıktı

Uzun süredir kameralardan uzak olan Meral Akşener, nikah şahitliği yaptığı bir düğünde görüntülendi. Yeni saç stili ve kıyafetiyle dikkat çeken Akşener, sosyal medyada çok konuşuldu.

İzmir’de kadın cinayeti: Eski eşi defalarca bıçakladı

İzmir’in Çiğli ilçesinde eski eşi tarafından defalarca bıçaklanarak ağır yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Tur teknesi alabora oldu, 18 Kişi hayatını kaybetti

Vietnam’ın dünyaca ünlü turistik bölgesi Ha Long Körfezi’nde meydana gelen fırtına felaketinde bir tur teknesi alabora oldu. Olayda çoğu turist 18 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişiden ise hâlâ haber alınamıyor.

Stockholm’de Gazze Protestosu

İsrail’in Gazze’deki saldırıları, Stockholm’de kitlesel protestolarla karşılandı.