“Erken yapılan kahvaltı kalp sağlığını koruyor”

Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam İçin Kahvaltının Önemi

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, günün en önemli öğünü olan kahvaltının sağlıklı yaşam için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Sabah 6-8 arasında yapılan erken kahvaltının, kalp krizi ve kanser gibi ciddi hastalıkların riskini azalttığını belirten Göral, kahvaltının vücut sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini anlattı.

Sabah Kahvaltısı Kalp Sağlığını Koruyor

Prof. Dr. Göral, yapmış olduğu açıklamalarda sabah kahvaltısının biyolojik saatin düzenli çalışmasını sağlayarak yaşam kalitesini artırdığını ve ömrü uzattığını belirtti. Bilimsel çalışmalar, sabah 6-8 arasında yapılan kahvaltının kalın bağırsak kanseri, kalp krizi, damar sertliği ve obezite gibi hastalıkların riskini azalttığını göstermektedir.

“Çocuklar İçin Kahvaltı Önemli”

Prof. Dr. Göral, özellikle çocuklar için kahvaltının önemine dikkat çekerek, kahvaltı yapmayan çocukların derse odaklanma sorunu yaşayabileceğini ve enerji seviyelerinin düşük olabileceğini ifade etti. Kahvaltıda yumurta, sebzeler, tam tahıllı ekmek ve zeytin gibi besinlerin bulunması gerektiğini belirten Göral, hazır meyve suları ve fast food ürünlerinden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

“Akşam Yemeğini Erken Bitirin”

Prof. Dr. Göral, akşam yemeklerinin de sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu belirterek, akşam yemeğinin yatmadan en az 5 saat önce kesilmesi gerektiğini ve hafif yiyecekler tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Sağlıklı bir yaşam için kahvaltı ve akşam yemeği düzenine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Göral, bu alışkanlıkların sağlıklı ve mutlu bir yaşam için önemli olduğunu belirtti.

Related Posts

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Sağlık Bakanlığı: 3,7 milyon kişi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının 7’nci haftası sonunda 6,5 milyon kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, 3 milyon 792 bin 730 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktığını açıkladı.

Serinlemek için buzlusu değil, sıcağı makbul! Arapların taktiğiymiş, oh dedirtiyor

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında serinlemek hepimizin hayali. Birçoğumuz, buzdolabından yeni çıkmış buz gibi bir içeceği yudumlamanın ferahlığını düşünerek mutlu oluyoruz. Ancak bu ferahlık hissi sandığımız kadar masum olmayabilir. İşte detaylar.

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!