En düşük emekli maaşı düzenlemesi TBMM’de

İktidar, Üç Ayrı Kanun Teklifiyle Meclis’e Sundu

İktidar, Siber Güvenlik Kanun teklifi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ile ilgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi olmak üzere üç ayrı kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu.

Önerilen düzenlemeler arasında en dikkat çekici olanı, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liradan yüzde 15,75 artışla 14 bin 469 liraya çıkarılmasını öngören düzenleme. Ayrıca asgari ücrette işveren desteğinin 750 liradan 1000 liraya çıkarılması da kanun teklifinde yer alıyor.

Siber suçlara yönelik cezaların artırılması ve Siber Güvenlik Başkanlığı’nın kurulması da kanun teklifinde yer alan diğer önemli düzenlemeler arasında bulunuyor.

Related Posts

Gelir İdaresi harekete geçti: Tapu harcını eksik gösterenler dikkat!

Tapu işlemlerinde harç bedelini eksik beyan edenler için pişmanlık hükümlerinden nasıl yararlanılacağına ilişkin ayrıntılar netleşti.

Son Dakika… İstanbul’un mayıs enflasyonu belli oldu

Son dakika…. İstanbul Ticaret Odası verilerine göre İstanbul’da enflasyon 2025 Mayıs’ta yüzde 2.83 oranında artış gösterdi.

EYT’den yararlanamayan kişiye emekli aylığı bağlandı: Geriye dönük tüm maaşlarını aldı

Prim transferi hesaplaması nedeniyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında emekli olamayan kişi, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) devreye girmesinin ardından emekli edildi ve geriye dönük maaşlarını aldı.

Türk ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 2 büyüdü

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 2 büyüme gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ilk çeyreğine (ocak-mart) dönemine ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı.

Yurttaş ağır yük altında eziliyor, şirketler zengin ediliyor: Enerjide ‘Ali Cengiz’ oyunu

Enerjide ağır vergi yükü yurttaşı eziyor. Tüm dünyada enerji fiyatları düşerken, Türkiye’de artıyor. Geçen yıl ile karşılaştırıldığında benzinde ürün fiyatı düşüyor ancak vergi ve şirket kârı arttığı için yurttaşın cebinden daha fazla para çıkıyor. Elektrikte de durum aynı. Enerji bedelinde kayda değer bir değişiklik olmazken, dağıtım bedeli yüzde 113 arttı. Böylece şirketler “zengin” oldu.

Boris Johnson’dan Türkiye’ye övgü: Değişimde İngiltere’yi geride bıraktı

Boris Johnson’dan Türkiye’ye övgü: Değişimde İngiltere’yi geride bıraktı