Devlet korumasındaki çocukların kayıp olduğu iddia edildi: Bakanlıktan açıklama geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Bursa’da Kaybolan 4 Kız Çocuğu Geri Bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bursa’da devlet korumasındaki 4 kız çocuğunun kaybolduğuna dair çıkan haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Bakanlık, konuyla ilgili resmi bir açıklama yaparak durumu netleştirmiştir.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre, çocukların okuldan sonra kuruluşa geri dönmedikleri fark edilince hemen emniyete bilgi verilmiş ve çocuklar yeniden devlet korumasına alınmıştır.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Emniyet birimleri tarafından çocuklarımıza hızlı bir şekilde ulaşılarak yeniden devlet korumasına alınmışlardır.
  • Çocuklarımız, ilgili haberlerin yapıldığı tarihte kuruluşlarımızda hizmetlerine devam etmektedir.
  • Çocukların durumu iyi olup, kuruluştan izinsiz ayrılma nedenleri üzerinde çalışmalar yapılmaktadır.

Bakanlık yetkilileri, devlet himayesinde bulunan çocuklarla ilgili haberlerin doğruluğunu korumak için basın mensuplarına büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayarak, bu konuda daha fazla hassasiyet beklediklerini belirttiler.

Related Posts

Motosiklet Kazasında 1 Ölü, 1 Yaralı

Uşak’ta refüje çarpan motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi, bir yolcu yaralandı.

Amasya’da çarpışan iki araçtan birinin iş yerinin vitrin camına çarpması kamerada

Amasya’da çarpışan iki otomobilden birinin iş yerinin vitrin camına çarpması, güvenlik kamerasıyla görüntülendi.

Muş’ta Badminton Heyecanı Başladı

Muş’ta 90 sporcunun katıldığı Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Müsabakaları başladı.

Brezilyalı modelin hayatını kaybettiği hastanede ikinci ölüm

Tuzla’daki özel bir hastanede burun estetiği ameliyatı olan Ramazan Ak (45) ,operasyon sonrası fenalaşınca yoğun bakıma alındı. Ak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aynı hastanede daha önce de yağ aldırma operasyonu geçiren Brezilyalı model ve şarkıcı Ana Barbara Buhr Buldrini’nin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Özgür Özel KESK ve Eğitim-Sen Heyetini Kabul Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KESK ve Eğitim-Sen temsilcilerini CHP Genel Merkezi’nde kabul etti.

Kocasinan Belediyesi Milli Masa Tenisi Sporcuları Avrupa Şampiyonası’nda

Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü’nün milli masa tenisi sporcuları Ayten Ceren Kahraman ve Kenan Eren Kahraman, 2025 Yıldızlar-Gençler Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil ediyor. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sporculara ve teknik ekibe başarılar diledi.