Dersim’de diyaliz hastalarına keman dinletisi

Tunceli Devlet Hastanesi’nde Hastalara Müzikle Moral Desteği

Tunceli Devlet Hastanesi’nde tedavi gören hastaların stresten uzaklaşmaları ve moral bulmaları amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bir proje hayata geçirildi.

Sağlık personeli, proje kapsamında Munzur Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Uğur Çit’i hastanede keman çalmak üzere davet etti.

Dr. Öğretim Üyesi Çit, gerekli hazırlıklarını tamamlayarak hastaneye gelerek Diyaliz Bölümü’ndeki hastalarla bir araya geldi. Kemanıyla hem klasik eserler seslendiren hem de kendi bestelerini çalan Çit, hastalara moral verdi.

Hastaların keyifli zaman geçirmesini sağlayan bu etkinlik, hem hastalar hem de sağlık personeli tarafından olumlu tepkiler aldı. Müziğin iyileştirici gücünden faydalanan hastalar, streslerini bir süreliğine de olsa unutma fırsatı buldular.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Bakırhan’a bir tepki de MYP’den

DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın koruculara yönelik ifadelerine Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır’dan tepki geldi. Çayır, “Sakın korucuları aşağılamayın. Sizin böyle bir haddiniz, hakkınız yoktur. Oturun oturduğunuz yerde!” dedi.

Dünyada ilk THY ile başlıyor: Uçakta erken ayağa, kalkana ceza var

TÜRK Hava Yolları, dünyada ilk kez „uçak indikten sonra, emniyet kemer ışıkları sönmeden ayağa kalkanlara ve birbirini itenlere ceza“ uygulamasını başlattı. 2 Mayıs’tan itibaren hayata geçirilen uygulamaya göre, uçak indikten sonra sabırsızlanıp ayağa kalkan ve üst raflardaki bagajını alanlar, cezalandırılacak.

Kosova’da siyasi krizi aşmak için liderlerin yaptığı görüşmeden sonuç çıkmadı

Kosova’da siyasi krizi aşmak için liderlerin yaptığı görüşmeden sonuç çıkmadı

Trump açıkladı: 1.4 Milyarlık yatırım geliyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın son zamanlarda Arap ülkeleri ve Ortadoğu siyaseti tartışılmaya devam ediyor. Trump, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), ABD ekonomisine ton yıllık bir periyod içerisinde 1.4 trilyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı

Kayyumu yargıya taşıyan Ahmet Özer’den mahkemede ‘süreç’ göndermesi!

Yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Esenyurt’a atanan kayyumun iptali istemiyle açtığı davada karar 15 gün içinde açıklanacak.

Erdoğan istedi… Suriye’ye yaptırımları kaldırdım

ABD Başkanı Donald Trump, Ortadoğu turu kapsamında gittiği Suudi Arabistan’da katıldığı Suudi Arabistan-ABD Yatırım Forumu’nda çarpıcı açıklamalarda bulundu.