CHP’li Halıcı, Roketsan mühendisi Yücel’in ölümünü Meclis gündemine taşıdı: “Babasının cinayet iddiası araştırılmış mıdır?”

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı Soru Önergesi Sundu

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Roketsan’da çalışan mühendis Yusuf Serdar Yücel‘in ölümüyle ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e, “Yusuf Serdar Yücel’in emekli polis olan babası Ahmet Yücel’in, oğlunun intihar etmediğine, kendisinden bazı sırlar isteyen birileri tarafından öldürüldüğüne yönelik iddiaları araştırılmış mıdır? Bu açıklamalarla ilgili uzman ekipler oluşturulup konunun üzerine gidilecek midir? Roketsan mühendisleri ve devletin güvenliğini ilgilendiren iş ve projelerde çalışan uzmanlar nasıl ve ne şekillerde korunmaktadır? Onlara verilen psikolojik ve güvenlik destekleri nelerdir” sorularını yöneltti.

Ölen Roketsan mühendisinin babası: Oğlum intihar etmedi, infaz edildi

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde evinde ölü olarak bulunan Roketsan’ın genç mühendisi Yusuf Serdar Yücel’in babası Ahmet Yücel, “Oğlum intihar etmedi, infaz edildi. Evladımdan sır istemişler, vermemiş” diye konuşmuştu. CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Yücel’in ölümünü TBMM gündemine taşıdı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.

“Mutluydu intihar şüphesi yaratacak bir davranışı yoktu”

Halıcı, önergesinde Yusuf Serdar Yücel’in ölüm nedeninin “sodyum nitrat içerek intihar” şeklinde açıklandığını hatırlatarak “Başta babası olmak üzere Yücel’in ailesi Serdar Yücel’in mutlu olduğunu ve intihar şüphesi yaratacak hiçbir davranışını gözlemediklerini söylemiştir. Kamuoyunda yer alan bazı iddialara göre bahsi geçen olayda biyolojik ya da kimyasal yöntemlerle, intihar süsü verilmesini sağlanarak cinayet işlendiğidir. Yazılım mühendisleri kritik sistemleri yönetmekte; balistik füze algoritmaları, rehberlik yazılımları, siber güvenlik protokolleri gibi hayati proje ve işlerde çalışmaktadır. Bu nedenle bu intihar olayı içerisinde birçok soru ve şüphe barındırmaktadır” dedi.

Halıcı, Bakan Güler’e şu soruları yöneltti:

“Yazılım mühendisi Yusuf Serdar Yücel’in tam ölüm tarihi ve saati nedir? Otopsisi yapılmış mıdır? Yapıldıysa ne zaman ve ne şekillerde yapılmıştır? Otopsi raporu açıklanmış mıdır? Konuyla ilgili kurum içi ve dışı sürdürülen soruşturmalar ne aşamadadır? Yusuf Serdar Yücel’in emekli polis olan babası Ahmet Yücel’in, oğlunun intihar etmediğine, kendisinden bazı sırlar isteyen birileri tarafından öldürüldüğüne yönelik iddiaları araştırılmış mıdır? Bu açıklamalarla ilgili uzman ekipler oluşturulup konunun üzerine gidilecek midir? Yusuf Serdar Yücel bugüne kadar hangi projelerde çalışmıştır? Sürdürdüğü iş ve projeler nelerdir? Kendisinin telefon, mail ve iletişim kayıtları incelenmiş midir? Bu kayıtlarda herhangi bir baskı, mobbing, tehdit veya benzeri bir duruma rastlanmış mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

Roketsan mühendisi Yusuf Serdar Yücel’in bina ve ev çevresindeki kameralar incelenmiş midir? Varsa bu incelemelerin sonuçları nelerdir? Herhangi şüpheli bir duruma rastlanmış mıdır? Varsa bunlar nelerdir? Yusuf Serdar Yücel’in kendisinin ölümüne neden olduğu iddia edilen sodyum nitrata nasıl erişmiştir? Böyle bir sipariş verdiğine dair bir kayda rastlanmış mıdır? Varsa bu sipariş ne zaman yapılmıştır? Roketsan mühendisleri ve devletin güvenliğini ilgilendiren iş ve projelerde çalışan uzmanlar nasıl ve ne şekillerde korunmaktadır? Onlara verilen psikolojik ve güvenlik destekleri nelerdir?” (ANKA)

Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı

 

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Erdoğan ile Bahçeli bugün görüşecek

Kızıl Goncalar’ın olay yaratan fragmanına tepki yağdı: Başörtüsünü çıkarıp ateşe attı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Yasin Aktay o fotoğrafa niye girdi?

TIKLAYIN – ABD Dışişleri Bakanı Blinken: SDG’nin yabancı üyelerinin ülkesine dönmesi ve grubun Suriye ulusal güçlerine dâhil edilmesi için Türkiye ile çalışıyoruz

TIKLAYIN – Spor yazarları, Galatasaray-Başakşehir karşılaşmasını yorumladı: “Süper Lig’deki bambaşka bir maç olacak”

TIKLAYIN – Baba-oğul Gökçek’lerin “kefen yolsuzluğu” iddiasına suç duyurusu: “Mansur Yavaş ve Köksal Bozan’a iftira atıldı, AKP’ye oy devşirildi!”

 

 

Related Posts

Robin Hood filmiyle ünlenmişti: Simge ağacı kesenlere hapis cezası

İngiltere’de Eylül 2023’te Northumberland şehrinde yer alan ikonik Sycamore Gap adlı ağacı kesen 2 zanlının cezası belli oldu. Mahkeme, yaklaşık 200 yaşında olduğu tahmin edilen ağacı kesen 39 yaşındaki Daniel Graham ve 32 yaşındaki Adam Carruthers …

Kanal İstanbul’da gaza basılınca Erman abinin yolu yetmeyecek

Kanal İstanbul çevresindeki konut ihalelerinde gaza basılınca, buraya giden tek yol olan geçiş garantili Nakkaş-Başakşehir otoyolu da yetersiz kalacak. Cengiz, Kolin, Kalyon ve ICA’nın ardından iktidara yakınlığı ile bilinen Rönesans Holding’in patronu Erman Ilıcak’ın yaptığı otoyola ek bağlantılar gündemde…

İspanya’da meydana gelen sellerde 2 kişi kayboldu

İspanya’da meydana gelen sellerde 2 kişi kayboldu

CHP’li Çelik: ‘Türkiye İttifakı’mız yargılanamaz!

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı’nın pazartesi günü Silivri’de görülecek duruşmasına çağrı yaptı. Çelik, “Esenyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’i derhal serbest bırakın!” ifadesini kullandı.

Kurtlar Vadisi’nin ‘Abdülhey’i’ yangına müdahale ederken ortaya çıktı

Kurtlar Vadisi dizisinde oynadığı ‘Abdülhey’ rolü ile tanınan oyuncu Kenan Çoban, bir evin bahçesinde çıkan yangının söndürülmesine destek verdi.

Bakırhan’dan dikkat çeken açıklama: Erdoğan’ın hepimizi bir söylem kullanmasını ümit ediyorum

DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Erdoğan’ın cumartesi günü yapacağı konuşmaya ilişkin, “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın gerçekten hepimizi sarsan bir söylem kullanmasını kendi adıma ümit ediyorum” dedi.