CHP bugün sandık başına gidiyor

CHP Ön Seçiminde Vatandaşlar Sandık Başına Gidiyor

Mevzuat açısından “temayül” niteliği taşıyan ön seçimde 1 milyon 750 bini aşkın parti üyesinin yanısıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sembolik destek göstergesi olarak kurulmasına karar verilen dayanışma sandıklarında CHP’li olmayan vatandaşlar da oy kullanabilecek. 5 bin 600 sandıkta oy verme işlemleri saat 08.00’de başlayıp, saat 17.00’ye kadar devam edecek. Ön seçimde partililer “üye” sandıklarına, üye olmayanlar ise “dayanışma sandığı”na oyunu atacak. Dayanışma sandığında oy kullananlardan isterlerse isim ve iletişim bilgileri alınacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel oyunu, İmamoğlu’nun gözaltına alındığı günden bu yana karargah kurduğu İstanbul’da kullanacak. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın da oyunu İstanbul’da kullanması bekleniyor. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise ön seçimde oy kullanıp kullanmayacağına ilişkin yakın çevresine “değerlendiriyorum” dediği öğrenildi. İmamoğlu dün sosyal medya hesabından hem CHP’lilere, hem de vatandaşlara “sandık başına” çağrısı yaptı.

Related Posts

Lider diplomasisine ihtiyaç duyulabilir

Rusya ile Azerbaycan arasında yükselen tansiyonun düşürülmesi için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesi ihtimali de gündemde.

ABD’de sel felaketi: Ölü sayısı artıyor

ABD’nin New Jersey ve Texas eyaletleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerde etkili olan aşırı yağış ve fırtına nedeniyle en az 28 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Konya’da trafik kazası: 1 ölü 2 yaralı

Konya’nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı.

Trump: İran’ın nükleer programının denetlenmesini kabul etmiyoruz

Trump: İran’ın nükleer programının denetlenmesini kabul etmiyoruz

MSB’nin sessizliği sürüyor… İYİ Parti GİK üyesi Demir: ‘Bu dronu üreten ülkenin menşei nedir?’

İYİ Parti’nin Irak’ın kuzeyinde Pençe Kilit Harekatı bölgesinde terör örgütü PKK’nın düzenlediği drone saldırısıyla ilgili önergelerine yanıt gelmezken, MSB ve iktidar kanadının konuya ilişkin sessizliğinin sürmesine tepki gösteren İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Emekli Tuğgeneral Ali Demir, “Bu dronu üreten ülkenin menşei nedir?” dedi.

Özgür Özel: Kılıçdaroğlu’na benim kırgınlığım yok ama parti tarihinin ve üyelerinin bir kırgınlığı var

Özgür Özel: Kılıçdaroğlu’na benim kırgınlığım yok ama parti tarihinin ve üyelerinin bir kırgınlığı var