Cemil Tugay’dan kurultay iddialarına tepki: Çok net bir karşılık vermemiz lazım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP kurultayına ilişkin iddialara tepki göstererek, “CHP’ye içeriden ve dışarıdan örgütlü bir saldırı var. Partinin içinden, CHP kimliği taşıyanlarla da işbirliği yapıyorlar. Bu çok üzücü. Biz buna gereken cevabı vereceğiz. Çok net bir karşılık vermemiz lazım” dedi. Tugay, iddialara ilişkin dava açacağını ifade etti.

CHP’nin 38’inci Kurultayı ile ilgili başlatılan soruşturma devam ederken Ankara 42’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açan ve ifade veren Hatip Karaaslan’ın iddialarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan sert tepki geldi.

Egeli Gazete’ye konuşan Cemil Tugay, Hatip Karaaslan’ı hiç tanımadığını ve alakası olmadığını ifade ederek, “CHP’de bir delegeye söylendiği gibi tekliflerde bulunulsa bunu herkes duyar. Örgüt içinde bu asla gizli kalmaz, herkes duyar. Kurultaysürecinde hiç etik dışı teklif olmadı. Ayrıca benim bu işlerin insanı olmadığımı da herkes bilir.  Bize ve CHP’nin kurumsal kimliğine bir saldırı var. Bunu anlamaya çalışıyoruz. Bunun arkasında kim var? Bu işlerde kimin parmağı var, araştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’nin 38’inci Kurultayı’nın tertemiz olduğunu kaydeden Tugay, şunları söyledi: “Ben kefilim ve eminim. Kendim direkt gözlemledim. Kurultay tertemizdi. Bunu her türlü ispat ederiz. CHP’yi yıkmaya ve yok etmeye çalışıyorlar. CHP’ye içeriden ve dışarıdan örgütlü bir saldırı var. Partinin içinden, CHP kimliği taşıyanlarla da işbirliği yapıyorlar. Bu çok üzücü. Biz buna gereken cevabı vereceğiz. Çok net bir karşılık vermemiz lazım.”

“Dava açacağım”

“Önce İl Başkanımız ve diğer parti yöneticilerimizle görüşeceğiz” diyen Tugay, “Siyaseten cevap vereceğiz. Daha sonra avukatımla görüşüp dava açacağım. Partimize ve bize iftiralar atmak bu kadar kolay olmamalı. CHP kimliği taşıyıp bu kadar yalanları söylemeleri de çok üzücü” ifadelerini kullandı.

“Birileri görev vermiş”

İddialarda adı geçen Mehmet Kılıçarsan ile de Mardin’de tanıştığını belerten Tugay, “Sağlıklı Kentler Birliğinin Encümen Üyesi olduğum dönemde Mardin’de Genel Kurul olmuştu. Gitmişken İl Başkanlığını da ziyaret ettim. Orada tanıştık. Kılıçarslan kendisinin Özgür Özel’i destekleyeceğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu’na tepkiliydiler. İstanbul’da Aziz İhsan Aktaş isimli bir iş adamından söz ediliyor. Hiç adını duymadığım biri. Beşiktaş Belediyesi soruşturması sonucu adını duydum. Sonuçta Hatip Karaaslan’ın söyledikleri her şey külliyen yalan. Bu adam kimdir, neyin nesi bilmiyorum. Birileri görev vermiş. Bu iftiraları at demiş” dedi.

“Her türlü yolu deniyorlar”

Bütün bunların CHP’nin adım adım iktidara yürüdüğü bir dönemde olmasının tesadüf olmadığının altına çizen Tugay, “CHP’ye kurumsal zarar vermek istiyorlar. Anketlerde iktidar sürekli kan kaybediyor. Halkla teması koptu. Bizler de çalışıyoruz. Bu parti meselesi değil. Bu ülkenin sağlıklı olarak devam etme meselesi. Karşımızda iktidarı bırakmak istemeyenler her türlü yolu deniyorlar. Ama biz iktidar yürüyüşümüzden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

 

Related Posts

Kurtlar Vadisi’nin ‘Abdülhey’i’ yangına müdahale ederken ortaya çıktı

Kurtlar Vadisi dizisinde oynadığı ‘Abdülhey’ rolü ile tanınan oyuncu Kenan Çoban, bir evin bahçesinde çıkan yangının söndürülmesine destek verdi.

Bakırhan’dan dikkat çeken açıklama: Erdoğan’ın hepimizi bir söylem kullanmasını ümit ediyorum

DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Erdoğan’ın cumartesi günü yapacağı konuşmaya ilişkin, “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın gerçekten hepimizi sarsan bir söylem kullanmasını kendi adıma ümit ediyorum” dedi.

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, yine Atatürk dönemini hedef aldı: ‘Seninki sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti’

“Kanlı 1923 darbesi” ifadesiyle tepki çeken eski AKP Milletvekili, “Yeliz” lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef alan paylaşımda bulundu. Sosyal medyada “Atatürk fotoğraflı” bir kullanıcıya yanıt veren Çamlı, “Seninki sadece Dersim’de 50.000 bebe, yaşlı, kadın Alevi katletti…” dedi.

Srebrenitsa’da toprağa verilecek 7 soykırım kurbanı için mezar yerleri kazıldı

Bosna Hersek’teki Srebrenitsa’da Sırpların gerçekleştirdiği soykırımın 30. yılında, toplu mezarlarda cesetlerine ulaşılan ve bu yılki anma törenlerinde defnedilecek 7 kurban için mezar yerleri kazıldı. Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın ardından …

Polonya’da Grok’un uygunsuz paylaşımları nedeniyle X’in kapatılması değerlendiriliyor

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Dijital İşler Bakanı Krzysztof Gawkowski, sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok’un uygunsuz paylaşımlar yapması nedeniyle platformun ülkede kapatılmasını değerlendirebileceklerini belirterek, “İfade özgürlüğü insana aittir, yapay zekaya değil.” dedi.

Ekipler, ‘Alkolmetreyi üfleyemiyorum’ diyerek zor anlar yaşatan alkollü sürücüye acımadı: Rekor para cezası kesildi!

Sultanbeyli’de denetimler sırasında ekipler tarafından durdurulan otomobil sürücüsü “Alkolmetreyi üfleyemiyorum” diyerek, nefesinin yetmediğini iddia etti. İsmi öğrenilemeyen sürücü, alkol kontrolünün hastanede yapılmasını isteyerek korktuğunu …