Bisküvi, dondurma, gevrek… Erken ölümde işlenmiş gıda tehlikesi

Aşırı İşlenmiş Gıda Tüketimi ve Erken Ölüm Riski Arasındaki İlişki

“American Journal of Preventive Medicine” dergisinde yayımlanan yeni bir araştırma, Avustralya, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Meksika, İngiltere ve ABD’de yaşayan 30-69 yaş aralığındaki bireylerin beslenme alışkanlıklarının erken ölüm riski ile ilişkisini ortaya koydu.

Bilim insanları tarafından yürütülen çalışmada, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde tatlandırıcı, yüksek şeker, doymuş yağ ve tuz içeren aşırı işlenmiş gıdaların tüketiminin erken ölümlerle yaklaşık yüzde 14 oranında ilişkilendirildiği bulundu.

Kolombiya ve Brezilya gibi ülkelerde ise aşırı işlenmiş gıdaların tüketiminin erken ölümlerle yaklaşık yüzde 4 oranında bağlantılı olduğu belirlendi.

Araştırmacılar, 2018’de ABD’de görülen yaklaşık 124 bin erken ölüm vakasının aşırı işlenmiş gıdalarla ilişkili olabileceğini ve İngiltere’de ise bu sayının 18 bin civarında olabileceğini öne sürdü.

Çalışmanın sonuçlarına göre, aşırı işlenmiş gıdaların doğrudan erken ölüme sebep olmadığı ancak kişinin egzersiz düzeyi, yaşam tarzı gibi faktörlerin de önemli rol oynadığı vurgulandı.

Related Posts

Adım sayısını artırmak neden önemli? İşte cevabı

Uluslararası bir araştırma, günlük adım sayısını artırmanın hareketsiz yaşam tarzının neden olduğu sağlık risklerini önemli ölçüde azaltabileceğini gösterdi.

Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir

Dişlerinizi fırçalarken fırça kıllarında ya da lavaboda beliren hafif bir kırmızılık, çoğu zaman önemsenmeden geçiliyor. Ancak uzmanlar, bu küçük belirtinin ağız sağlığı açısından ciddi bir tehlikenin habercisi olabileceği konusunda uyarıyor.

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

‘Aile Sağlığı Merkezleri depreme hazır mı?’

Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) depreme dayanıklılığına ilişkin açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, “ASM’leri merkeze alan hiçbir ciddi yeniden yapılandırma çalışması yapılmadı. Bu ihmalin faturası çok ağır olabilir” dedi.

Sigara Dumanı DNA’mıza Zarar Veriyor

Sigara dumanı ve kirli hava sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, sigara dumanı ve kirli havadan nasıl korunacağımız hakkında bilgi verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir