Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kars Kenti Projesi Açılış Töreninde Konuştu

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün konferans salonunda gerçekleşen ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’ açılış töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Allahuekber Dağları, Ani Ören Yeri, gölleri ve eşsiz güzellikleriyle serhat şehri Kars’a yeni eserler kazandırmanın memnuniyetini dile getirdi.

Avrupa Birliği destekli Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Kars’ta ekonomiyi canlandıracak, turizm potansiyelini artıracak, tarihi yapılarını kentin kimliğine ve dokusuna uygun şekilde geleceğe taşıyacak projenin devreye alındığını belirten Bakan Kacır, “5,5 milyon avroluk projenin Kars’ımıza, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. Türkiye’nin turizm gelirlerinde yeni rekorlar kırdığını da vurgulayan Bakan, ülkemizin kültürü, doğal güzellikleri ve gastronomisiyle dünya turizminde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Bakan Kacır, turizmi yerel kalkınmanın taşıyıcısı olarak gördüklerini ve bu doğrultuda şehirlerin kültürel mirasını koruyan, ekonomik potansiyelini harekete geçiren projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. “Rekabetçi Sektörler Programı” kapsamında yürütülen projelerle şehirleri turistler için cazibe merkezlerine dönüştürdüklerini belirten Bakan, Kars’ın tarihi ve doğal zenginliklerini keşfetmek isteyen ziyaretçilere büyük fırsatlar sunduklarını açıkladı.

Bakan Kacır, Kars Kalesi, Ani Ören Yeri, Çıldır Gölü gibi şehrin değerleriyle turizmde marka bir değer haline geldiğini belirterek, ‘Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi’ ile şehrin turizm potansiyelini daha da yükseltecek bir dönüşüm sürecini başlattıklarını söyledi. Projenin açılış kurdelesi kesildikten sonra Bakan Kacır, Valilik ziyaretinde bulundu ve Haydar Aliyev Caddesi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Related Posts

Çin-ABD ticaret savaşında yumuşama sinyali: İlk adım atıldı!

Çin, ABD’den ithal edilen bazı ürünlere yönelik gümrük vergilerinde muafiyet uygulayacağını açıkladı. Bu adım, iki ülke arasındaki ticaret savaşının etkilerini azaltmayı amaçlıyor ve iş dünyası tarafından olumlu karşılandı.

Kriptoda yeni dönem: Bankalara ön onay şartı kaldırıldı

ABD bankacılık düzenleyicileri, kripto para faaliyetlerine yönelik uzun süredir uygulanan katı uyarı ve şartları geri çekme kararı aldı. Bu hamle, Washington’un kripto varlıklara daha ılımlı yaklaşmaya başladığı şeklinde yorumlandı.

Türkiye’nin dev şirketinin patronuna, atalarının toprağında 27 milyar liralık darbe

Türkiye’nin en büyük tekstil şirketlerinden Bursel, Özbekistan’da yaptığı yatırımların ‘kamulaştırıldığı’ iddiasıyla açtığı 700 milyon dolarlık (yaklaşık 27 milyar TL) davayı kaybetti. Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Çözüm Merkezi (ICSID) 8 yıldır devam eden davada Özbekistan lehine karar verdi.

Şimşek ve Bessent görüştü: Türkiye-ABD hattında yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile yaptığı görüşmeye dair açıklamasında, Türkiye’nin ticaret, enerji, yapay zeka ve savunma dahil pek çok alanda ABD ile stratejik ortaklığı derinleştirmekte kararlı olduğunu söyledi. Şimşek, “Bu işbirliği bölgesel barışa da katkı sağlayacak” dedi.

Pegasus’tan tavan ücreti güncellemesi

Pegasus Hava Yolları, İstanbul’da meydana gelen depremler nedeniyle İstanbul çıkış ve varışlı tüm iç hat seferlerinin bilet tavan fiyatının, 30 Nisan Çarşamba gününe kadar 2 bin 850 lira olarak sabitlendiğini duyurdu.

Haluk Görgün: 25 milyon dolarlık yeni bir açılım yapacağız

Haluk Görgün, savunma sanayisi yatırım ve geliştirme faaliyetleri programı kapsamında geçen yıl 25 firmaya 25 milyon dolar destek verdiklerini belirterek, “Aynı kapsamda 25 milyon dolarlık yeni bir açılım yapacağız.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir