Almanya’nın birçok kentinde on binlerce kişi aşırı sağa karşı gösteri yaptı

Almanya’da birçok kentte on binlerce kişi, yükselen aşırı sağa karşı düzenlenen gösterilere katıldı.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Münih kentinde “Demokrasinin sana ihtiyacı var” sloganıyla, aşırı sağın yükselişine karşı gösteri düzenlendi. Gösteriye çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve inisiyatif destek verdi.

Gösteride, “Irkçılık ve nefret alternatif değil”, “Almanya için Alternatif (AFD) Partisini yasaklayın”, “Münih renklidir” yazılı dövizler taşındı.

Münih polisi, gösteriye 200 binden fazla kişinin katıldığını ifade ederken, eylemi organize edenler 320 bin kişinin katıldığını belirtti.

Aşırı sağcı AfD’nin de protesto edildiği gösteriler, diğer şehirlerde de düzenlendi.

Hannover’da 24 bin, Nürnberg’de 20 bin, Bremen’de 35 bin, Giessen’de 13 bin, Darmstadt’ta 8 bin, Hamburg’da 3 bin ve Mainz’da 4 bin kişi gösterilere katıldı.

Eylemlerde, nefret, ötekileştirme ve aşırı sağcı grupların demokrasi için bir tehdit haline geldiği uyarısında bulunuldu. (AA)

Related Posts

MİT Başkanı Kalın, Hakkari’de incelemelerde bulundu

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Hakkari, Yüksekova ve Çukurca bölgelerinde temaslarda bulundu. Kalın, Hakkari Valisi Ali Çelik, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Levent Ergün ve diğer yetkililerle sınır güvenliği ve bölgedeki son gelişmeleri görüştü.

Murat Yetkin: Bazı AKP vekilleri, İmamoğlu iddianamesinin gecikmesinden rahatsız

Murat Yetkin: Bazı AKP vekilleri, İmamoğlu iddianamesinin gecikmesinden rahatsız

Düşen özel jet bulundu! Kadın yolcu kurtarıldı: Pilottan acı haber

Eskişehir’den havalanan tek motorlu uçağın Erzurum-Rize-Bayburt sınırında düşmesinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında enkaza ulaşıldı. Yolcu Hicran Kaya yaralı kurtarılırken, pilot Mehmet Demirci yaşamını yitirdi.

Özgür Özel, İBB operasyonlarında tutuklananların yakınlarıyla buluştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane Mitingi öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan kişilerin aileleriyle bir araya geldi. Görüşme, İBB Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşti.

Macaristan’daki sapkınlık yürüyüşünü AB organize etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sapkın LGBT’lilerin Budapeşte’de düzenlediği gösteriyi Avrupa Birliği’nin (AB) organize ettiğini savundu. Brüksel’in kukla politikacılara emir verdiğini belirten Orban, yaşananları “iğrenç ve utanç verici” şeklinde nitelendirdi.

İsrail’den normalleşme şartı! Golan Tepeleri’ndeki işgal sürecek

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Golan Tepeleri’nde İsrail işgalinin sürmesi şartıyla Tel Aviv yönetiminin Suriye ve Lübnan’la normalleşme arzusunda olduğunu söyledi. Bakan Saar, Avusturya Dışişleri Bakanı Beate Meinl-Reisinger ile Batı Kudüs’te …