ABD’nin F-16 planı: Ukraynalı pilotlar 310 milyon dolara eğitilecek

Ukrayna, ABD’den F-16 Uçakları İçin Destek Talep Ediyor

Ukraynalı yetkililerin, F-16 uçaklarının operasyonunu desteklemek amacıyla ABD’den ekipman ve hizmet talep ettiği bildiriliyor. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, talebi onaylayarak 310,5 milyon dolarlık bir sözleşme yapmayı planlıyor. Bu sözleşme, savaş uçaklarının bakımı için pilot ve teknisyenlerin eğitimini içermektedir.

Pentagon Güvenlik İşbirliği Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre, sözleşme kapsamında Ukrayna’nın güvenliğini güçlendirerek ABD’nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerine hizmet edilmesi amaçlanıyor. Sözleşme, yedek parça, ekipman ve yazılım tedarikinin yanı sıra mühendislik, teknik, lojistik hizmetlerin de sağlanmasını içeriyor.

ABD hükümeti ve yükleniciler, Ukrayna’ya teknik dokümantasyon ve çalışmalar konusunda da destek sağlayacaklar. Bu anlaşma, Avrupa’da siyasi istikrar ve ekonomik kalkınmanın sağlanmasında Ukrayna’nın kilit rol oynamasına yardımcı olacak.

Related Posts

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 04 Mayıs 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 04 Mayıs 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Çözünebilir balıkçı ağı projesi TEKNOFEST şampiyonu oldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) öğrencilerinin çözünebilir balıkçı ağı projesi, TEKNOFEST KKTC Araştırma Proje Yarışması’nın “Çevre ve Enerji Teknolojileri” kategorisinde birinci oldu.

Sırrı Süreyya Önder paylaşımı tepki çekmişti: İYİ Partili Mehmet Aslan’dan geri adım

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, Sırrı Süreyya Önder’in hayatını kaybetmesinin ardından, “Allah taksiratını affetsin, tam Türkçülük gününde Allah aldı canını” ifadelerini kullanmıştı. Bu paylaşım, sosyal medyada tepki çekti.

Sırrı Süreyya Önder kimdir? Sırrı Süreyya Önder neden öldü? Sırrı Süreyya Önder’in eşi kim?

TBMM Genel Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, bir süredir yoğun bakımda olduğu hastanede 63 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Sırrı Süreyya Önder kimdir? Sırrı Süreyya Önder neden öldü? Sırrı Süreyya Önder’in eşi kim?

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı.

Çerkezköy’de fabrika yangını: Patlama sesleri duyuluyor, bölgeye girişler durduruldu

Çerkezköy’de bir fabrikada yangın çıktı. Fabrikadan zaman zaman patlama sesleri yükseliyor. Alevlere müdahale sürerken, ekipler bölgeye girişleri kapattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir