ABD’de üniversiteler’den, uluslararası öğrencilere “Trump göreve başlamadan kampüse dönme” çağrısı

ABD Üniversiteleri Uluslararası Öğrencilere ‘Trump Göreve Başlamadan Kampüse Dönün’ Çağrısı Yapıyor

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump‘ın ilk dönemine benzer şekilde bazı ülkelere seyahat ve vize yasağı getirebileceğinden endişe eden bazı üniversiteler, uluslararası öğrencilerine “Trump göreve başlamadan kampüse dönün” çağrısı yapıyor.

ABD’de 1,1 milyondan fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitelerin bazıları, Trump’ın görevi devraldıktan sonra yaşanabilecek gelişmelere karşı şimdiden tedbir almaya başladı. CNN’in derlediği bilgilere göre, en fazla yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan New York Üniversitesi (NYU) başta olmak üzere Cornell Üniversitesi ve Güney California Üniversitesi gibi birçok büyük üniversitenin yönetimi, öğrencilerini Trump dönemi konusunda uyardı.

Halen kış tatilinde olan uluslararası öğrencileri, 20 Ocak 2025’te gerçekleştirilecek yemin töreninden önce ABD’ye dönmeleri konusunda uyaran üniversiteler, bu süreçte Trump’ın seyahat ve vize yasağı getirebileceği konusundaki endişelerini aktardı. 2017’de başkanlık koltuğuna oturduğu dönemde bazı ülkelere seyahat yasağı getiren Trump’ın uygulamalarına atıf yapan üniversite yönetimleri, yeni dönemde neyle karşılaşacaklarından emin olmadıklarını belirterek öğrencilerden kampüse 20 Ocak’tan önce dönmelerini istedi.

Trump’ın Seyahat Yasağı

ABD Başkanı seçilen Trump, ilk başkanlığı döneminde, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkeden ABD’ye girişlere kısıtlamalar getirmiş, bu politikası nedeniyle, o sırada yurt dışında bulunan binlerce öğrenci mahsur kalmıştı.

Trump, bu yıl seçim kampanyaları sırasında, düzensiz göçmen sorunuyla ilgili sınırları kapatmayı ve söz konusu “seyahat yasağını” daha da güçlendirerek geri getirmek istediğini dile getirmişti. ABD Dışişleri Bakanlığınca kısmen finanse edilen bir veri projesi olan Open Doors’a göre, 2023-24 akademik yılında ülke dışından 1,1 milyondan fazla öğrenci ABD’deki kolej ve üniversitelere kayıt yaptırdı.

ABD’de Hindistan’dan gelen öğrenciler ilk sırada yer alırken, onu Çin ve Güney Kore takip ediyor. Hint ve Çinli öğrencilerin toplamı, ABD’deki tüm uluslararası öğrencilerin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Related Posts

AK Parti kaynakları: Devlet, PKK’nın elindeki silahları biliyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları ile başlayan süreçte, PKK Kongre kararı ile silahları bırakacağını ilan etmişti. Sputnik’in konuştuğu AK Parti kaynakları devletin PKK’nın elindeki silahların envanterini bildiğini bu envanter ile teslim edilen silahların karşılaştırılacağını belirtti.

İspanya ve Portekiz diplomatlara açılan ateş sonrası İsrail Büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdı

İspanya ve Portekiz, Batı Şeria’da İsrail ordusu tarafından diplomatlara açılan ateş nedeniyle ülkelerinde görevli İsrail Büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Ali Babacan’dan ‘yeni çözüm süreci’ yorumu: Erdoğan önde yürüsün, devreye girsin

Ali Babacan’dan ‘yeni çözüm süreci’ yorumu: Erdoğan önde yürüsün, devreye girsin

Dev banka ATM’lerini tek tek kaldırıyor

Avustralya merkezli e çok uluslu bankacılık devi Westpac, ‘nakitsiz toplum’ hamlesi kapsamında ülke genelindeki banka şubeleri ve ATM’lerini azaltacağını duyurdu. İlk aşamada 1500 kişinin işten çıkarılması beklenirken, söz konusu adım dünya genelindeki tüm bankalar için yeni bir süreci başlatabilir.

Fesih kararı sonrası TBMM’de komisyon tartışmaları: 3 seçenek masada

PKK’nın fesih kararının ardından, Devlet Bahçeli’nin önceki gün yaptığı TBMM’de 100 kişilik bir komisyon oluşturulması çağrısı TBMM’deki partiler tarafından özünde kabul edilirken nasıl oluşturulması gerektiği konusunda farklı görüşler dile getiriliyor. Gündemde 3 seçenek var.

CHP’li TBMM Başkanvekiline görev verilmedi: Milletin iradesi yok sayılıyor

TBMM Başkanvekili, Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay kararını okutmasının ardından Meclis Genel Kurulu’nda görev verilmemesini sert sözlerle eleştirdi. Başkanvekili, “Milletin iradesi yok sayılıyor, Meclisin saygınlığı zedeleniyor” dedi.