Anayasa Mahkemesi’ne Ahmet Özer başvurusu

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in Avukatlarından Anayasa Mahkemesi’ne Tepki

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 30 Ekim’de gözaltına alındıktan sonra tutuklandı ve yerine Can Aksoy kayyum olarak atandı. Ahmet Özer’in avukatları, tutukluluk süreci ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. Özer’in avukatları, tutuklanmanın üzerinden 69 gün geçmesine karşın iddianamenin hazırlanmamasına tepki gösterdi.

Ahmet Özer’in avukatları Hasan Sınar ve Hüseyin Özer, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvurunun ardından açıklama yaptı. Hasan Sınar, şöyle konuştu:

“Müvekkilimiz Prof. Dr. Ahmet Özer, 30 Ekim tarihinden bu yana tutuklu. 2,5 aya yakın süren bu uzun tutukluluk döneminde soruşturma sürecinde herhangi bir adım atılmadı. Tutukluluğun sona erdirilmesi yönündeki ısrarlı taleplerimiz reddedildi. Hukuken hiçbir dayanağı olmamasına rağmen Ahmet Özer, haksız ve hukuksuz bir şekilde özgürlüğünden mahrum bırakılmaya devam ediliyor.

Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 108’inci maddesine göre 30 günde bir yapılması gereken tutukluluk incelemelerinde bizim tutukluluk duruşmasında yer alma talebimiz reddedildi. Tutukluluğun devamına karar verildi. Bu durum hem Ceza Muhakemesi Kanunu’na hem de Anayasa’nın 19’uncu maddesinde belirtilen kişi özgürlüğü hakkına aykırıdır.”

AYM Başvurusu ve İhlal Talebi

Avukatlar, Anayasa Mahkemesi’nin benzer durumlarda verdiği kararları örnek göstererek Ahmet Özer’in durumunda hukuka aykırılıkların tespit edilmesi ve bir ihlal kararı verilmesi talebini ilettiler. AYM’den başvurularının hızlı bir şekilde değerlendirilmesini ve Ahmet Özer’in haksızlığa uğradığının tespit edilerek bir karar verilmesini beklediklerini dile getirdiler.

İddianame Beklentisi

Avukat Sınar, Ahmet Özer hakkında iddianame hazırlanmamasına tepki göstererek, “Savcılık makamının bir an önce bu iddianameyi düzenleyerek bize adil bir yargı süreci sağlamasını bekliyoruz. Taleplerimiz karşılanana kadar Ahmet Özer’in haklarını savunmaya devam edeceğiz.”

Hüseyin Ersöz ise “Bu süreçte yaşanan hukuksuzluklar ve hak ihlalleri Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan temel hakların çiğnenmesine neden olmuştur. AYM’den bu konuda adil bir karar vermesini ve Ahmet Özer’in özgürlüğünün iadesi için gerekli adımları atmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Odatv.com

Related Posts

Özgür Özel, İBB operasyonlarında tutuklananların yakınlarıyla buluştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane Mitingi öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan kişilerin aileleriyle bir araya geldi. Görüşme, İBB Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşti.

Macaristan’daki sapkınlık yürüyüşünü AB organize etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sapkın LGBT’lilerin Budapeşte’de düzenlediği gösteriyi Avrupa Birliği’nin (AB) organize ettiğini savundu. Brüksel’in kukla politikacılara emir verdiğini belirten Orban, yaşananları “iğrenç ve utanç verici” şeklinde nitelendirdi.

İsrail’den normalleşme şartı! Golan Tepeleri’ndeki işgal sürecek

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Golan Tepeleri’nde İsrail işgalinin sürmesi şartıyla Tel Aviv yönetiminin Suriye ve Lübnan’la normalleşme arzusunda olduğunu söyledi. Bakan Saar, Avusturya Dışişleri Bakanı Beate Meinl-Reisinger ile Batı Kudüs’te …

Ertelenen kurultay davası sonrası Özgür Çelik’ten dikkat çeken çıkış: O iddiaya ‘evet’ derlerse, yarın CHP’den istifa edeceğim!

CHP’nin ertelenen kurultay davası sonrası açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Birlik beraberlik içerisinde partimizi böldürmeyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde, Türkiye’nin demokrasi mücadelesini vereceğiz. Birlik beraberlik içerisinde Türkiye’de CHP’ye ve tüm muhalefete yapılan bu kuşatmayı hep birlikte yırtıp atacağız” dedi.

Lütfü Savaş’ın avukatı: CHP yönetimi Kılıçdaroğlu’na verilmeli

Lütfü Savaş’ın avukatı CHP Genel Başkanı Özgür Özel için ‘gayrımeşru genel başkan’ derken yönetimin de eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na devredilmesini istedi. Savaş’ın avukatı kayyum taleplerinin de olmadığını belirtti.

Dünyanın en zengin insanının düğününde bu fotoğraf konuşuldu

Dünyanın en zengin insanı ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ile eski gazeteci Lauren Sanchez, Venedik’te üç gün süren bir düğünle evlendi. Dünyanın en ünlü isimlerinin yer aldığı düğünde bir kare, çok konuşuldu…