Hasadına başlanan Iğdır kayısısı Avrupa, Rusya, Gürcistan ve Azerbaycan’a ihraç ediliyor

Iğdır’da Üretilen Şalağın Önemi

Iğdır, coğrafi yapısı ve iklimi nedeniyle birçok tarım ürününün yetiştirildiği bir şehirdir. Bu şehirde üretilen kayısı, kentin ekonomisinde önemli bir role sahiptir.

Kent genelinde yaklaşık 500 bin ağaç bulunmaktadır ve bu ağaçların büyük çoğunluğunu, kendine özgü aromasıyla tanınan Iğdır şalağı oluşturur.

Iğdır şalağı, kalitesine göre sepetlenip, iç piyasanın yanı sıra Avrupa ülkeleri, Azerbaycan, Gürcistan ve Rusya gibi ülkelere ihraç edilmektedir.

Olumlu mevsim şartları ve afet yaşanmaması nedeniyle bu yılki hasatta ciddi bir verim alınmaktadır.

“İnşallah 40 Bin Tonun Üzerinde Rekolte Bekliyoruz”

Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş, üreticilerin bu yıl verimli bir hasat dönemi geçirdiğini belirterek, “Bu yıl meyve tutumları çok fazla oldu, inşallah 40 bin tonun üzerinde rekolte bekliyoruz.” demiştir.

Tingiş, Iğdır şalağı hakkında da bilgi vererek, “Iğdır şalağı genellikle sofralık olarak tüketilen bir türdür. Lezzeti, tadı ve aroması oldukça güzel olmasına rağmen kurutulmak için uygun değildir. Bu sebeple tüketimi hızla gerçekleşmektedir.” şeklinde konuşmuştur.

“Hasat Bu Yıl Daha Verimli”

Geçen yıllara göre bu yıl elde edilen rekoltenin daha verimli olduğunu ifade eden Tingiş, “Mevsim ve iklimin güzel gitmesi sayesinde ağaçlarımızın meyve tutumları artmıştır. Daha iyi döllenme ve afetlerin yaşanmaması, ağaçlardan alınan verimi artırmıştır.” şeklinde konuşmuştur.

Related Posts

Otomotiv devi ödeme yapamaz hale geldi: Kapı kapı gezip gün istedi

Nissan yüksek maliyetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle tedarikçilerin yüksek miktarlı ödemelerini ertelemeyi öneriyor.

Işıkhan: İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz.” dedi.

Balıkesir’de altın vuruş: 587 milyon dolarlık maden alanını işletecek şirket belli oldu!

CVK Maden, Eti Maden’in Balıkesir Kepsut’taki altın sahasının işletme hakkını yüzde 55,6 rödovans oranıyla kazandı. Sahada 587 milyon dolar değerinde 177 bin ons altın rezervi bulunuyor.

Bakan Bolat: İran’dan doğal gaz bağlantımızda kesinti olmadı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Yüzyılı’nda İhracat Zirvesi programı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, Orta Doğu’da İran ile İsrail arasındaki çatışmalar sonrası ateşkese dair gelişmeleri değerlendirdi.

Kazançlar takipte: Kripto varlıklara vergi geliyor

Kazançlar takipte: Kripto varlıklara vergi geliyor

NATO zirvesinde daha çok savunma harcaması talebi

NATO liderleri, ABD Başkanı Donald Trump için özel olarak düzenlenen kısa bir zirvenin ardından Çarşamba günü savunma harcamalarında büyük bir artışı desteklediler ve birbirlerini saldırılara karşı savunma taahhütlerini yinelediler.