Tekirdağ’da doğal gaz üretimi artırıldı

Tekirdağ ve Silivri’den Günlük 200 Bin Metreküp Doğal Gaz Üretimi Yapılıyor

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de bulunan 90 sondaj kuyusundan günlük 200 bin metreküp doğal gaz üretimini gerçekleştiriyor. Sondaj kuyularından elde edilen gaz, bölgedeki 60’a yakın sanayi tesisine ulaştırılıyor.

Yıllık Üretim Hedefi 100 Milyon Metreküp

Şirket, yeni bir sondaj programıyla günlük doğal gaz üretimini 250 bin metreküpe, yıllık toplam üretimini ise yaklaşık 80 milyon metreküpten 100 milyon metreküpe çıkarmayı planlıyor.

TBNG Üst Yöneticisi (CEO) Sinan Furat, Karadeniz Mahallesi’nde yaptığı açıklamada, Trakya bölgesinde 40 yıldan uzun süredir faaliyet gösterdiklerini belirtti. Karadeniz Mahallesi’nde yürütülen sondaj faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Furat, “Buradaki hedefimiz, 1200 metre derinlikten günlük yaklaşık 20 bin metreküp doğal gaz üretmektir. Günlük 200 bin metreküplük üretimimiz, yaklaşık 80 bin konutun doğal gaz ihtiyacını karşılamaktadır” dedi.

2025 Sondaj Programı ve Gelecek Hedefler

Furat, 2025 yılı sondaj programlarının 4 kuyudan oluştuğunu belirtirken, gelecek aylarda son sondaj kuyusuna geçeceklerini açıkladı. Trakya’da bugüne kadar 500’den fazla kuyu açtıklarını vurgulayan Furat, “Ülkemizin doğal gaz ve petrol ihtiyacı, özel sektör firmaları ve TPAO gibi milli gruplar tarafından karşılanmaktadır. Trakya, uzun yıllardır doğal gaz ve petrol üretiminin gerçekleştirildiği önemli bir bölgedir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Boykotlar işe yaradı: McDonald’s’ta dev zarar

McDonald’s, yılın ilk çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. ABD’deki aynı mağaza satışları üst üste ikinci çeyrekte düşerken, bu düşüş Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana 5 yılın en büyük düşüşü olarak kayıtlara geçti.

2025’te en çok altın satın alan ülkeler: Türkiye’nin sıralaması dikkat çekti

ABD ve Çin arasında artan gerilim, çok sayıda ülkenin güvenli liman altına yönelmesine neden oldu. 2025’in ilk çeyreğinde merkez bankaları yatırımlarını altına kaydırırken, en çok altın alan ülkelerin listesi açıklandı.

ABD ve Ukrayna Arasında Kritik Anlaşma: Madenler Karşılığı Ortaklık

ABD ile Ukrayna arasında imzalanan ekonomik ortaklık anlaşması, Washington’a Ukrayna’nın doğal kaynaklarına erişim imkanı sağlarken, Trump yönetimi bu adımı kalıcı barış sürecinin parçası olarak tanımlıyor.

Togg’un yeni modeli T10F TEKNOFEST’te! ‘Ne zaman yollara çıkacak?’ sorusuna Bakan Kacır’dan cevap

Togg, C araç segmentindeki ilk akıllı mobilite cihazı T10X’in ardından, yine aynı sınıfta geliştirilen ikinci cihazı T10F TEKNOFEST’te görücüye çıktı. Peki araç ne zaman yollara çıkacak? İşte detaylar…

SPK’dan 2 şirketin sermaye artırımına onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2 sermaye artırımı ve 6 borçlanma aracı ihraç başvurusuna onay verdi.

Küresel altın talebi 9 yılın zirvesine çıktı

Küresel altın talebi, ABD’nin tarifeleri, jeopolitik belirsizlikler, borsaların oynaklığı ve zayıf doların etkisiyle 2016’dan bu yana en yüksek ilk çeyrek seviyesine ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir