Google, yapay zekayla ücretsiz dil eğitimi verecek!

Google, Yapay Zeka Destekli Ücretsiz Dil Öğretim Modüllerini Duyurdu

ABD merkezli teknoloji devi Google, yapay zeka destekli üç farklı dil eğitim modülünü kullanıcılar ile buluşturdu. Google Labs platformundan sunulan bu modüller, yabancı dil öğrenmek isteyenler için pratik yapma imkanı sağlıyor. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmet, Türkiye dahil olmak üzere dünyanın her yerinden erişilebilir durumda.

Google, Yapay Zeka İle Ücretsiz Dil Öğretimine Öncülük Ediyor

Yeni duyurulan modüller, farklı öğrenme tarzlarına hitap eden üç ayrı yapıdan oluşuyor. İlk modül olan “Tiny Lesson”, kullanıcıların anında ihtiyaç duyabileceği ifadeleri hızlıca öğrenmelerine yardımcı oluyor.

İkinci modül olan “Slang Hang”, resmi dil yapılarından uzaklaşarak sokak dili ve yerel argo ifadelerine odaklanıyor. Bu modül, konuşma diline yakınlık sağlayarak kullanıcıların sosyal iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

OPPO Reno 14 serisi çok yakında karşımızda olacak! Tasarımı işte burada

Beklenen OPPO Reno 14 serisi çok yakında piyasaya sürülecek. Bu cihazların fiyat-performans açısından dikkat çekici olması bekleniyor.

Üçüncü modül olan “Word Cam” ise artırılmış gerçekliğe benzer bir yöntemi benimsemektedir. Kullanıcılar, telefonlarının kamerasını kullanarak çevrelerindeki nesneleri tarayabilmektedirler. Görsel unsurların desteğiyle öğrenme sürecini fiziksel çevreyle birleştiren bu sistem, etkileşimi artırmayı hedeflemektedir.

Google, söz konusu yapay zeka destekli dil modüllerinin henüz geliştirme aşamasında olduğunu ve bazı eksikliklerinin bulunduğunu belirtti. Şirket, kullanıcıların bu modülleri diğer dil öğrenme platformlarıyla birlikte kullanmalarını önermektedir.

Google Labs üzerinde sunulan bu modüller; Arapça, Çince, İngilizce, Fransızca, Almanca, Yunanca, İbranice, Hintçe, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce, Rusça, İspanyolca ve Türkçe gibi toplam 16 farklı dilde destek sunmaktadır.

Google’ın ücretsiz dil derslerine buradan ulaşabilirsiniz.

Related Posts

ABD’den Huawei’e yönelik yeni karar

ABD’de yargıç, Çin’in merkezli teknoloji şirketi Huawei’nin, hakkındaki iddianameye yönelik itirazının reddedildiğini bildirdi.

Otomotiv devi Stellantis’te kriz: Üretim tesisleri kapanabilir

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticilerinden Stellantis, Avrupa Birliği’nin karbon emisyonlarına yönelik sıkılaştırılmış hedefleri nedeniyle zorlu bir sürecin eşiğinde. Şirketin Avrupa Başkanı Jean-Philippe Imparato, mevcut şartlar altında bu hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığını belirterek, Stellantis’in 2,5 milyar euroya kadar para cezası riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Antarktika’dan gizemli sinyaller: Buzun altından gelen radyo sinyallerinde şaşırtıcı bir keşif

Buzulların kalbinden gelen açıklanamaz radyo sinyalleri, evrenin bilinmeyen sırlarına ışık tutabilir mi?

Hayat kurtaran bilim! Yapay organların yükselişi

Biyoteknoloji, sağlık alanında devrim niteliğinde yenilikler sunmaya devam ediyor. Yapay organ ve doku üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, Türk bilim insanları ve uluslararası uzmanların öncülük ettiği çalışmalar …

Netflix, Fransa’da canlı TV kanallarını da gösterecek

Dünya çapında popüler dijital platform Netflix, Fransa’da bir medya zinciriyle anlaşma yaparak canlı TV kanallarını da göstermeye başlayacak.

Apple’ın yeni ürünleri iOS 26 betasında ortaya çıktı

Apple’ın henüz tanıtmadığı ancak iOS 26 betasında ortaya çıkan ürünler, daha önce çıkacağı söylenen cihazlarla eşleşiyor.