Kastamonu’da Sahipli Köpeklere Mikroçip Uygulaması Başlatıldı

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahipli Köpekler İçin Mikroçip Uygulaması Başlattı

Kastamonu’da sahipli köpeklerin kimliklendirilmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri köylerde mikroçip uygulama çalışması başlattı.

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ekipleri, il genelindeki köylerde sahipli köpekler için mikroçip uygulaması başlattı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilen bu uygulama ile hayvan refahının artırılması, hayvan hareketlerinin izlenebilirliğinin sağlanması ve kayıt sisteminin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında, sahipli olmasına rağmen henüz çip takılmamış ve kimliklendirilmemiş köpeklerin kayıt altına alınması hedefleniyor. Mikroçip uygulaması sayesinde köpeğin kimliği dijital olarak sisteme kaydedilerek, hayvanın kaybolması, terk edilmesi ya da sağlık hizmeti alması durumunda hızlı ve doğru müdahale imkanı sağlanıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, hayvanlarını kimliklendirme konusunda gereken hassasiyeti göstermeyen hayvan sahiplerine yasal yaptırım uygulanacağını belirtti. Toplum sağlığı ve güvenliği için yapılan bu çalışmaların vatandaşların destek ve hassasiyetini gerektirdiği vurgulandı ve kimliklendirme faaliyetlerinin devamıyla daha sağlıklı bir hayvan yönetiminin hedeflendiği ifade edildi. – KASTAMONU

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Güneş gözlüğü seçimine dikkat! Sahtesi katarak ve sarı noktaya sebep oluyor

Dört gözle beklenen sıcak havalar sonunda geldi. Güneşin keyfini sürerken farkında olmadan gözlerinize zarar vermeyin. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Haluk Talu, kaliteli ve belgeli ürünler tercih etmenin sadece bir moda olmadığını, uzun vadede göz sağlığına da bir yatırım olduğunu hatırlatıyor.

Domatesteki bu çizgiler içinin pestisitlerle dolu olduğunu gösteriyor!

Son yıllarda, gıda güvenliği konusunda artan endişeler, özellikle meyve ve sebzelerdeki kimyasal kalıntıların izlenmesiyle ilgili daha fazla dikkat çekmeye başladı. Domatesler de bu konuda önemli bir yer tutuyor. Yapılan araştırmalar, domatesin iç kısmında görülen belirli çizgilerin, pestisit kalıntılarının varlığını işaret ettiğini ortaya koyuyor.

Vücut kitle indeksi ölçümü uygulaması Ankara’da da başladı

Sağlık Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçirilen boy, kilo ve vücut kitle indeksi uygulaması, Ankara’da uygulanmaya başlandı.15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda kurulan bilgilendirme stantlarında, vatandaşların vücut kitle indeksi değerleri ölçüldü. Yapılan ölçümlerin ardından vücut kitle indeksi değerleri fazla çıkan vatandaşlar, sağlık personeli tarafından sağlıklı hayat merkezlerine ve aile sağlık merkezlerine yönlendirildi.

Genital Estetik İsteyen Kadın Sayısı Artıyor mu?

Estetik kaygıların ötesine geçen genital estetik operasyonları, kadınların cinsel sağlığı, özgüveni ve yaşam konforu için önemli bir çözüm haline geldi.

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.