Kadın ve Genç Girişimcilere İhracat Eğitimi: 6,500 Katılımcı

Kadın ve Genç Girişimciler için İhracat Eğitim Programı 6.500 Kişiye Ulaştı

Export Akademi tarafından düzenlenen Kadın ve Genç Girişimci İhracatçı Yetiştirme Programı kapsamında, 6 bin 500 kişi eğitim almıştır. Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği bu program, girişimcilere uluslararası ticarete hazırlık ve ihracat kapasitelerini artırma fırsatı sunmaktadır.

Bu eğitim programının hedefi, girişimcilere dış ticaret, pazar araştırması ve rehberlik konularında destek sağlayarak ihracata katılımlarını teşvik etmektir. Bu sayede kadın ve genç girişimcilerin uluslararası rekabet güçlerini artırarak e-ihracat paylarını yükseltmeyi amaçlamaktadır.

Geçen yıl Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Tekirdağ ve Eskişehir’de gerçekleşen eğitimler, pandemi sebebiyle online olarak devam etti. Program dahilinde, ihracata yönelik devlet destekleri, e-ticaret stratejileri, lojistik süreçleri, gümrük mevzuatı ve dijital pazarlama gibi konularda eğitimler düzenlendi.

Katılımcılar arasında e-ticaret üzerine odaklanmak isteyen kadın girişimciler ve 30 yaş altı genç girişimcilere öncelik verildi. Program, Birleşmiş Milletler ve Dünya Ticaret Örgütü tarafından “mükemmel” olarak nitelendirilerek Türkiye’nin uluslararası ticaretteki başarısını gösteren bir örnek olarak değerlendirildi.

Kaynak: AA / Seda Tolmaç – Ekonomi

Related Posts

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

Mazot zammına tepki gösteren çiftçi: “Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, mazota gelen 1 lira 15 kuruş zamma vatandaşlar tepki gösterdi. Çiftçilik yapan bir vatandaş, “Çiftçi bitti, köylü bitti, esnaf, herkes bitti. Mazot ucuz olmazsa hayat düzelmez ki. Her şey mazottan geliyor iğne ipliğe her şeye zam. Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor” diye konuştu.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Yurt dışı alışveriş sitelerine Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirildi

Yurt dışı alışveriş sitelerine Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirildi

Tüketiciyi yanıltan tanıtımlar için 141 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, bu yılın ilk 6 ayında, tanıtımlardaki aldatıcılık, bilgi eksikliğinin istismar edilmesi, ekonomik çıkarların etkilenmesi gibi kusurlar nedeniyle 141 milyon 123 bin 32 lira idari para cezası uyguladı.