Karadeniz’de ateşkes ilanının hemen ardından Ukrayna’dan saldırı!

Rus devlet medyası TASS’ın haberine göre, Belgorod bölgesinde beş, Kursk bölgesinde iki ve Karadeniz üzerinde iki tane olmak üzere dokuz insansız hava aracı dün gece boyunca Rus toprakları üzerinde uçtu.

Rusya, İHA’ları düşürdüğünü açıkladı. Ukrayna ise iddialar hakkında henüz yorum yapmadı.

Rus Savunma Bakanlığı insansız hava araçlarının Karadeniz’deki hedeflere mi yönelik olduğu yoksa sadece sular üzerinde mi uçtuğu konusunda bir açıklama yapmadı.

RUSYA’DAN İHA SALDIRISI

Reuters’ın bildirdiğine gör ise Rusya, Ukrayna’nın Karadeniz’e çıkışını sağlayan Mykolaiv limanına bir gecede insansız hava aracı saldırısı düzenledi. Ukraynalı yetkililerin yaptığı açıklamaya Rusya, göre savaşın en büyük insansız hava aracı saldırısıyla Kryvyi Rih’i vurdu.

Mykolaiv Belediye Başkanı, bölge valisinin bir gecede bölge üzerinde yedi insansız hava aracının imha edildiğini bildirmesinin ardından Çarşamba günü erken saatlerde şehirde acil elektrik kesintileri yaşandığını bildirdi.

RİYAD’DA ANLAŞTILAR

Ukrayna ve Rusya, dün Karadeniz’i ve enerji altyapısına yönelik saldırıları kapsayan geçici bir ateşkes üzerinde anlaştı.

Bu gelişme ABD’li yetkililerin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Rus ve Ukraynalı heyetlerle ayrı ayrı bir araya gelmelerinin ardından gerçekleşti.

Related Posts

CHP’den operasyonlara ilişkin açıklama: ‘Yapılan saldırıya sessiz kalmayacağız, geri adım atmayacağız!’

İstanbul’un ardından Adana, Antalya ve Adıyaman’a sıçrayan CHP’li belediyelere yönelik operasyonları değerlendiren CHP’li kurmaylar, “Bu operasyonların sonu olmayacak, seçilmişlerimize yapılan saldırıya sessiz kalmayacağız, geri adım atmayacağız, tonunu da düşürmeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Teksas’taki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükseldi

Teksas’taki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükseldi

Lider diplomasisine ihtiyaç duyulabilir

Rusya ile Azerbaycan arasında yükselen tansiyonun düşürülmesi için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesi ihtimali de gündemde.

ABD’de sel felaketi: Ölü sayısı artıyor

ABD’nin New Jersey ve Texas eyaletleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerde etkili olan aşırı yağış ve fırtına nedeniyle en az 28 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Konya’da trafik kazası: 1 ölü 2 yaralı

Konya’nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı.

Trump: İran’ın nükleer programının denetlenmesini kabul etmiyoruz

Trump: İran’ın nükleer programının denetlenmesini kabul etmiyoruz